Şekerbank

Arı ve buzağıda destekleme ödemeleri başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arı ve buzağıda destekleme ödemeleri başladı

Osmaniye Gıda Tarım ve ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim SAĞLAM konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Arıcılık kayıt sistemine kayıtlı, en az 30 en fazla 1000 adet arılı kovana sahip Arıcılar Birliği ve Bal Üreticileri Birliği üyesi arıcılara arılı kovan başına 10 TL. destekleme ödemesi yapılacaktır. Desteklemeden yararlanmak isteyen arıcılarımız 22.09.2017 tarihi mesai bitimine kadar şahsen veya üyesi olduğu birliği aracılığı ile İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekmektedir. Arıcı kayıtlı olduğu il/ilçe dışında müracaat edecek ise arılarının bulunduğu yerdeki İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine arı konaklama belgesi ve veteriner sağlık raporu ile birlikte başvurabileceklerdir. Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı, yetiştirici/üretici örgütü üyesi arıcılara, damızlık ana arı ve ana arı adedince Damızlık Ana arı için 40 TL., Ana Arı için 15 TL. destekleme ödemesi yapılacaktır.

Bu kapsamda yetiştiricilerin Bakanlığımızca üretim izni verilen, aktif üretim yaptığını beyan eden, damızlık ana arı ve ana arı yetiştiriciliği talimatnamelerine göre kontrolü yapılarak Arıcılık Kayıt Sisteminde destekleme amaçlı aktif hale getirilmiş işletmelerden satın alınan damızlık ana ve ana arılara ait faturalarla beraber 20.10.2017 tarihi mesai bitimine kadar şahsen veya üyesi olduğu birliği aracılığı ile İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekmektedir.

Ayrıca 2017 yılında doğan, doğduğu işletmede 4 ay (120 gün) kalmış ve Şap, LSD ve Brusella (sadece dişilere) aşıları yapılmış olan buzağılara 350-550 TL. arası destekleme ödemesi yapılacaktır. Destekleme kapsamında ilk başvuru dönemi 05.09.2017-01.10.2017 tarihleri arasında, ikinci başvuru dönemi 01.11.2017-31.12.2017 tarihleri arasında ve son başvuru dönemi 01.04.2018-01.06.2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu dönemlerin herhangi birinde başvuru yapan yetiştiricilerimizin tekrar başvuru yapmalarına gerek yoktur.

Destekleme için yetiştiricilerin Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Süt Üreticileri Birliği ve S.S.Hay-Koop. Birliği üyelerinin üyesi oldukları birliğe, hiç bir birliğe üye olmayan yetiştiricilerin ise bizzat İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekmektedir. Herhangi bir birlik üyesi olup, şahsen İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuran yetiştiricilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır" dedi.

Başvurular 22 Eylül 2017 tarihinde sona erecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Buğday Ekimi Bu Günlerde Başlayacak Henüz Toprak Analizi İçin Bir Açıklama YokÖnceki Haber

Buğday Ekimi Bu Günlerde Başlayacak Henü...

Balya fiyatları 2 kat arttıSonraki Haber

Balya fiyatları 2 kat arttı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar