Şekerbank

Ankara’da Süne Mücadelesi Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ankara’da Süne Mücadelesi Başladı
Tofidass

Türkiye'nin önemli hububat merkezlerinden Başkent Ankara'da süne zararlısına karşı mücadele çalışmaları başladı. Hasat zamanına kadar yürütülecek mücadele çalışmalarında 141 kişiden oluşan 36 ekip görev yapıyor.

Mücadele çalışmalarında verimliliği artırmak amacıyla görevli teknik personele yönelik olarak Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen ve süne ile daha etkin mücadele için izlenecek yöntem ve dikkat edilecek konular hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı toplantının ardından ekipler çalışmalarına başladı.

Ankara'nın en önemli hububat üretim merkezi olan Polatlı'da bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunan İl Müdürü Bülent Korkmaz Ankara'da yürütülen süne mücadelesi çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Sünenin, hububat ürünlerinde önemli oranda kalite ve verim kayıplarına yol açtığını kaydeden İl Müdürü Korkmaz, Türkiye'deki hububat üretiminin çok önemli bir kısmının gerçekleştirildiği Ankara'da süne mücadelesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Ankara'da 1.250.000 hektar tarım arazisinin % 90'ında kuru şartlarda tarım yapıldığının altını çizen İl Müdürü Korkmaz, Ankara'da hububat üretimi yapan yaklaşık 70 bin çiftçinin alın teri ve emeğinin karşılığını alabilmesi için süne mücadelesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Süne mücadelesi çalışmalarını yakından takip eden ve zaman zaman teknik personelin çalışmalarına katılan İl Müdürü Korkmaz, Ankara'da 21 ilçede 650 bin hektar alanda sürvey çalışmalarının devam ettiğini, metrekarede 7 ve üzerinde nimf tespit edilmesi halinde kimyasal mücadeleye karar verileceğini ifade ederek, kimyasal mücadelenin yanı sıra sünenin doğal düşmanlarını kullanarak ekolojik dengeyi korumaya da özen gösterdiklerini söyledi.

Türkiye'nin tarımsal üretimle ilgili bir sıkıntısının bulunmadığını, en önemli problemin pazarlama sıkıntısı olduğunu vurgulayan İl Müdürü Korkmaz, bu problemin aşılması halinde çiftçinin gelir ve refah seviyesinin artacağını, bunun için de çiftçilerin piyasaların ve sanayicilerin ihtiyaç duyduğu ürünleri üretmesi gerektiğini belirtti.  

Başkent Ankara'da süne mücadelesinde önemli mesafeler alındığını ve her geçen yıl süne varlığının azaldığını kaydeden İl Müdürü Korkmaz, hedeflerinin Ankara'da süne zararlarını en aza indirerek buğday üretiminde kalite ve verimi artırarak ülke ekonomisine katkı sağlamak olduğunu ifade ederek, süne mücadelesinde başarı sağlanabilmesi için çiftçilerin teknik personelin yapacağı uyarıları dikkate almasının ve sektör paydaşlarının birlikte hareket etmesinin büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Polatlı temaslarına İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nü ziyaret ederek başlayan İl Müdürü Korkmaz, burada İlçe Müdürü Burhanettin Sütçü'den süne mücadelesi başta olmak üzere yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Arslan'ın da katıldığı ziyaretler kapsamında daha sonra Polatlı Ticaret Borsası'na giderek Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Toplu ile görüşen İl Müdürü Korkmaz, daha sonra da Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu ve İlçe Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer'i makamında ziyaret etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şekerde 'gerçekler' ve 'efsaneler' tartışılacakÖnceki Haber

Şekerde 'gerçekler' ve 'efsaneler' tartı...

Ramazanda zeytine zam yokSonraki Haber

Ramazanda zeytine zam yok

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar