Şekerbank

Ana Arı Temin Projesi Kapsamında Ana Arılı Koloni Dağıtımı Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ana Arı Temin Projesi Kapsamında Ana Arılı Koloni Dağıtımı Gerçekleştirildi
Tofidass

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Ana Arı Temini Projesi" kapsamında üreticilere Ana Arı ve Arılı Koloni dağıtımı gerçekleştirildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Ergün Çolakoğlu; "Bugün burada Ana Arı Temin Projesi kapsamında yetiştiricilerimize: 160 adet kovan, 160 adet ballık, 2400 adet çerçeve, 400 adet strafor ana arı çiftleştirme ruşeti, 3000 adet ana arı kafesi ve 80 adet ana arı transfer kaşığı yetiştiricilerimize dağıttık "dedi.

Başarılı bir arıcılık için, zengin nektar kaynağının yanında her bakımdan yeterli genetik potansiyele sahip yüksek verimli ana arı ırklarına gereksinim olduğunu kaydeden İl Müdürü Ergün Çolakoğlu; "Yüksek verimli kültür ve lokal saf ırk ana arılar yetiştirerek bal üreticilerinin hizmetine sunmak, arıcılığın geleceği ve ekonomisi açısından oldukça önemlidir. Hedef, bölgelere uygun yüksek verimli kültür ırklarla çalışıp yüksek miktarda ürün almaktır. Ülkemizdeki mevcut kolonilerin ana arıları genetik bakımdan yüksek vasıflı olduğu takdirde bugünkü üretimin 3-4 kat arttırılabilecektir" dedi.

Çolakoğlu konuşmasının devamında; "Arıcılık sektörü ekonomik kazancın bol olabileceği bir sektördür. İlimiz bitki florası ve aroması, kirlenmemiş toprak ve bitki örtüsüyle doğal ve organik bir şehirdir. Bu nedenle arıcıların ilk uğrak yerlerindendir. İlimize çok sayıda gezginci arıcı gelmektedir. Yerli arıcıların sayısını artırmak gayreti içerisindeyiz.  Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak projemizi çok başarılı bir şekilde uygulayıp, her bir ana faaliyetimizin uzun vadede büyük projelere dönüştürmek ve bu ana faaliyetlerin sürdürülebilirliği sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2018 Yılı Tarımsal Sulama Bedelleri AçıklandıÖnceki Haber

2018 Yılı Tarımsal Sulama Bedelleri Açık...

Fakıbaba'dan belediye başkanlarına 'örnek köy' çağrısıSonraki Haber

Fakıbaba'dan belediye başkanlarına 'örne...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar