Şekerbank

Alternatif Ürün Patates Yetiştiriciliğine Başlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alternatif Ürün Patates Yetiştiriciliğine Başlandı
Tofidass

Kırıkkale'de patates yetiştiriciliği 3 yıldır demonstrasyon üretim olarak yürütülmektedir.  İl Özel İdaresi desteğiyle alınan patates dikim ve söküm makinalarının Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne teslim edilmesi ve bu makinaların çiftçilere kullandırılmaya başlanmasıyla birlikte patates yetiştiriciliğine aktif olarak başlanılmıştır.

Delice ilçesi Büyükyağlı köyünde Ümit Aytekin’i patates dikimi esnasında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Delice İlçe Müdürü Kazım Erdoğan ve teknik elemanlar ziyaret ettiler. 

İl Müdürü Recep Kırbaş ziyaretinde; Kırıkkale’nin patates hastalık ve zararlıları yönünden bakir bir araziye sahip olduğunu, özellikle toprak şartları uygun olan, sulamaya açılan arazilerde patates yetiştiriciliğinin uygun olduğunu ve getirisinin yüksek olduğunu söylemiştir. Patates yetiştiriciliğiyle birlikte bağcılık, meyve, sebze, yemeklik tane baklagil, çerezlik kabak üretimini de yaygınlaştırmayı planladıklarını ifade etmiştir. İlimizde bu yıl yaklaşık bin dekar alanda patates üretimi yapılması hedeflenmektedir.

Patates üretimi yapan tarla sahibi Ümit Aytekin; geçen yıl ilk defa patates yetiştiriciliği yaptığını, emeğinin fazla ancak getirisinin Kırıkkale’de yaygın olarak yetiştiriciliği yapılan hububata göre yüksek olduğunu söylemiştir. Kendisinin yaklaşık 100 dekar alanda erkenci ve geçci patates çeşitleriyle Sertifikalı tohum kullanarak üretim yaptığını ifade etmiştir. 

Kırıkkale'de Sulakyurt, Keskin Ceritmüminli, Yahşihan Mahmutlar şarklısı ve Akçakavak sulama göletlerinin devreye girmesiyle sulu tarıma açılacak olan arazilerde ve bireysel olarak sulama imkanı olan ve toprak şartları uygun alanlarda patates yetiştiriciliği yapılabilir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arum Macalatum mercek altına alanacakÖnceki Haber

Arum Macalatum mercek altına alanacak

Mikrobiyal Gübre İle Nohut Tohumları AşılandıSonraki Haber

Mikrobiyal Gübre İle Nohut Tohumları Aşı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar