Şekerbank

Ak Parti ve CHP Tarım Konusunda MHP'li Belediyeye Karşı Anlaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ak Parti ve CHP Tarım Konusunda MHP'li Belediyeye Karşı Anlaştı
Tofidass

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Ağustos Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Tarsus İlçesi, Baharlı ve Ağzıdelik Mahallelerinde bulunan 12 adet toplam bin 629 dekar hazine arazisi üzerinde oluşturulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne yüzde 10 hisse ile Büyükşehir Belediyesi’nin katılımı, ortaklık ve katkı payı gibi iş ve işlemler için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a yetki verilmesi ile ilgili madde Mecliste reddedildi.

Maddenin reddedilmesi hakkında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bunun bizim teklifimiz olmadığını herhalde hepiniz biliyorsunuz. Bu daha önceden yapılan bir çalışma. Ama bu çalışmada dendi ki; Büyükşehir Belediyesi de yüzde 10 katılsın. Katılsın ya da katılmasın bu işin yapılması önemli. Yani bir şeyi yaptırmamak için Büyükşehir Belediyesi bir karar alıyorsa, bu Büyükşehir Belediyesi’ne yakışmaz. Ama bizim görevimiz vatandaşa verdiğimiz sözlerin yerine gelmesi. Bu kentin önünü açarak, o bölgede muzla ilgili ve örnek bir seracılık bölgesi yapmak istiyorlar. Bize böyle bir talep geldi. Biz de Büyükşehir Belediye yönetimi olarak bu işe sıcak bakacağımızı söyledik. Siz engellerseniz biz de bunu her yerde söyleriz. ‘Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Parti’nin engellemesiyle bu proje gündemden kaldırılmıştır’ deriz” ifadelerini kullandı.

Başka bir dernekle yapılması halinde teklifi kabul edeceklerinin söylenmesi üzerine Başkan Kocamaz, “Bu dernek kimin ben bilmiyorum. Bu Valiliğin kontrolünde yapılacak bir şey. Reddediyorsanız, reddedilmiştir. ‘AKP ve CHP’nin birlikte aldığı karar doğrultusunda reddedildi’ diye biz de bunu vatandaşa anlatırız. Başka yapacak bir şey yok.  Ayrıca o yeri ben seçmedim, Valilik seçti” açıklamalarını yaptı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Taşköprü’de En İyi Sarımsaklar SeçildiÖnceki Haber

Taşköprü’de En İyi Sarımsaklar Seçildi

Şanlıurfalılar'ın 'Acı' Telaşı; İsot Sezonu BaşladıSonraki Haber

Şanlıurfalılar'ın 'Acı' Telaşı; İsot Sez...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar