Şekerbank

Adanalılar kebap yemeye korkuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adanalılar kebap yemeye korkuyor
Adana’da bulunan onlarca at ve eşek kemikleri gömülerek imha edildi. Kesilmeyi bekleyen 50 hayvan kurtarıldı. Her gün 10 ton et tüketilen kentte vatandaşlar kebap yemeye korkar oldu
Tofidass

Adana'da bataklık kenarına atılan onlarca at ve eşek iskeleti zabıta ekipleri tarafından gömülerek imha edilirken, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün suç duyurusunda bulunması üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı soruşma başlattı. Polis, at ve eşek kesenleri yakalamak için çalışma başlattı. Aynı bölgede kesilmeyi bekleyen onlarca at ve eşek kurtarıldı. Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, "Kesilen hayvanlar arasında veremli ve sakatlar olabilir. Bunu yapanlar insan olamaz. Cinayetten öte bir durum. Caydırıcı cezalar ağır cezaya çevrilmeli. Vatandaşlarımız etlerini kaydı olan yerlerden almalılar. Hazır kıymadan uzak dursunlar" dedi.

İNCELEME BAŞLATILDI
Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde yoğun şekilde pis kokudan rahatsız olan vatandaşlar çuvallar içerisinde taşınarak bataklık kenarına atılmış çok sayıda kesilmiş hayvan kemik ve kafasını görünce ihbarda bulundu. Sokak köpekleri tarafından çevreye saçılan at ve eşek kemikleri Adana Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta ekipleri tarafından toplanarak gömüldü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, at ve eşeğe ait olduğu belirlenen kemiklerle ilgili inceleme başlattı. Kent genelinde odaya kayıtlı olan kasaplarda kaçak et satımının söz konusu olmadığını, böyle bir durumla karşılaşıldığı takdirde istifa edeceğini belirten Saruhan Yağmur, "Adana'da günde 10 ton et tüketiliyor. 4 tonu kayıt altında. Kalan 6 tonun hangi şartlarda kesildiği bilinmiyor, merdiven altı. Kesilen bu hayvanlar ya marketlere ya da yemek firmalarına gidiyor. Bize bağlı hiçbir kasap bu etleri dükkânına sokamaz. Tarım İl Müdürlüğü ekipleriyle sürekli bu konunun üzerine duruyoruz. Vatandaşlarımız güvendiği kasaplardan etlerini gönül rahatlığıyla alabilirler" dedi.

'CİNAYETTEN DAHA KÖTÜ'
Başkan Yağmur kaçak et kesimi yapan kişilere 72 lira para cezası kesildiğini belirterek şunları söyledi: Ceza kesildikten 3 gün sonra aynı işi yapmaya devam ediyorlar. Bu suçu işleyen kişilere 20-25 yıl ağır cezalar verilmesi gerekiyor. Acilen kanun hükmünde kararnameyle yasalar caydırıcıdan ağır cezaya çevrilmelidir. Bu olay cinayetten de daha kötü bir durumdur. Kesilen hayvanların arasında verem olan, ayağı sakat olan ve yaralı olanlar var. İnsan sağlığıyla oynamak bu kadar ucuz olamaz."

OPERASYON DÜZENLENDİ
Büyükşehir Belediyesi Zabıtası ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri skandalın ardından dün 11 adrese operasyon yaptı. Bahçelievler, Yamaçlı, Akdeniz ve Alihocalı mahallelerinde tespit edilen evlerin ahır ve depolarında 5 ölü eşek ile kesime hazırlanan 50 at ve eşek ele geçirildi. Hayvanlar barınağa götürüldü. Hayvanların sahiplerine tutanak tutulurken, bu kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Ayrıca adreslerden birinin kesimhaneye çevrildiği belirlenince, sahibine 16 bin lira para cezası kesildi.

ATLARIN GÖZYAŞI
Zabıta ile Tarım Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdikleri operasyonda canlı kurtarılan hayvanların ağladığı görüldü. Kesilmekten son anda kurtarılarak barınağa götürülmek için kamyonlara bindirilen atların gözlerinden akan yaşlar, çektikleri acıyı gözler önüne serdi. Hayvanların gözyaşları görenlerin vicdanını sızlattı.

Vatandaş ne diyor?

HİÇ Mİ VİCDAN YOK?

Şeyhmus Bakır (Koyun satıcısı): İnsanlar bilmediği yerden et satın almasınlar. Küçükbaş alıp kesip yesinler. Hiç değilse ne yediklerini bilirler. Üç-beş kuruş kazanacağız diyerek insanların hayatlarıyla oynuyorlar. Bu et ve eşekleri kesip satanların hiç mi vicdanı yok?

GERÇEKTEN REZALET

Aziz Berçin (Esnaf): Gerçekten rezalet bir durum. Huzursuz oldum. Lokantada ve kebapçıda yemek yerken korkuyorum, hatta iki gündür dışarıdan yemek yemiyorum. Ne yapacağımızı şaşırdık. Eğer cezalar caydırıcı olursa belki bu tür olaylar yaşanmayacak. Yetkililerin bir an önce bu durumu çözmelerini, sürekli operasyon yapmalarını istiyoruz

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye’nin En Büyük Hayvan Pazarında Şap KarantinasıÖnceki Haber

Türkiye’nin En Büyük Hayvan Pazarında Şa...

Bu Sütün Damlası 7 Lira, Kilosu 7 Bin LiraSonraki Haber

Bu Sütün Damlası 7 Lira, Kilosu 7 Bin Li...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar