Şekerbank

5 Projeye 106 Bin TL Hibe Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
5 Projeye 106 Bin TL Hibe Desteği
Tofidass

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Bireysel Sulama makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi hakkında Tebliğ (tebliğ no: 2016/13)  29.04.2016 tarihinde yayınlanmış olup faydalanmak için son müracaat tarihi 13.Haziran.2016 günü mesai bitimine kadar devam etmiştir. Yasal süresi içinde Aydın'da 5 müracaat olmuş, ilgili tebliğ ve bu tebliğe dayanılarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yayımlanan Uygulama Rehberine göre projeler, Aydın İl Proje Yürütme Birimi tarafından idari ve teknik açıdan ayrı ayrı değerlendirilmiştir. Yapılan değerlendirme sonucu 5 (Beş) proje uygun bulunarak ödenek tahsisi yapılmak üzere Bakanlığa il müdürlüğünce sunulmuştur.

Bu yatırımcılarının 28.Temmuz-07.Ağustos.2016 tarihleri arasında Bakanlık adına Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Hibe Sözleşmesi imzalamaları gerekmektedir.

Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama makine ve ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, iş gücünü azaltmak ve üretim maliyetlerini düşürerek üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bireysel sulama makine ve ekipman satın alımlarının desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla bu Hibe programı uygulanmıştır.

Tebliğ kapsamında müracaatları kabul edilen ve asil listede yer alan 5 adet proje toplam maliyeti 290.122.56 TL olarak hazırlanmış, Bakanlığın referans fiyatları esas alınarak hesaplanması neticesinde projelerin toplam maliyetleri 212.218,81 TL düşürülmüştür.  Bu projeler için, 106.258,81 TL hibe olarak Bakanlık tarafından, 77.604,75 TL ise proje sahipleri tarafından aynı katkı olarak karşılanacaktır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Domates Mildiyösüne Karşı Eğitim ÇalışmalarıÖnceki Haber

Domates Mildiyösüne Karşı Eğitim Çalışma...

Fındıkta sezon açılış fiyatını arz belirleyecekSonraki Haber

Fındıkta sezon açılış fiyatını arz belir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar