Şekerbank

2015 YILI SUNİ TOHUMLAMA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2015 YILI SUNİ TOHUMLAMA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
0
Tofidass

Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda 2015 yılı suni tohumlama bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya İl Müdürü Erkan KAHRAMAN, Şube Müdürleri, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet YILMAZ, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Özgür UĞUR ve Uşak'ta faaliyet gösteren Veteriner Hekimler katılmıştır.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Erkan Kahraman "İlimizde 75 serbest Veteriner Hekim ve 4 adet Veteriner Sağlık Teknisyeni suni tohumlama izni ile faaliyet göstermektedir. İlimizde 2014 yılında 43.330 hayvan için 51.460 adet suni tohumlama yapılmış olup 2015 yılının ilk 7 ayında da 23.000 hayvan için 27.000 suni tohumlama uygulaması yapılmıştır. Köylerde üreticilerimiz ile yaptığımız toplantılarda ve ziyaretlerimizde suni tohumlama konusunda sıkıntılar ve istekler üreticilerimiz tarafından sık sık dile getirilmektedir. Bu konuda İl Müdürlüğü olarak üreticilerimizi bilgilendirme anlamında çalışmalar yapmaktayız. Bu konularda sahada çalışan kişiler olarak Veteriner Hekimlerimizin de sorunlarını dinlemek ve çözüm yolları bulmak adına sizlere de kapımız her zaman açıktır. Suni tohumlama çalışmalarınızda veri tabanı girişlerinin zamanında ve düzgün olarak yapılması sağlanmalıdır. Suni tohumlama faaliyetlerine ilişkin aylık olarak Müdürlüğümüze bildirilmesi gereken evrakların takip eden ayın en geç ilk haftası içerisinde bildiriminin yapılması, oluşabilecek aksaklıkların önüne geçilmesi ve giriş işlemlerinin gecikmesine meydan vermemesi adına son derece önem arz etmektedir. Suni tohumlama makbuzlarının e-ıslah sisteminde tahsisinin yapılmış olmasına dikkat edilmelidir. Makbuzlarda tahrifat yapılmamalı ve makbuzun bir suretinin yetiştiriciye mutlaka imza karşılığında verilmiş olması gerekmektedir" dedi.

Uşak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından bilgi vermek üzere toplantıya katılımları sağlanan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Teknik İşler Şube Müdürü Dr. Onur ŞAHİN ve Menemen Suni Tohumlama Laboratuvarı Sorumlusu Veteriner Hekim Serdar KARAGÖZ; Döl kontrolü projesi, Amaçlı çiftleştirme ve GENTÜRK sperma üretimi konularında katılımcıları bilgilendirmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İYİ TARIM UYGULAMALARI SERTİFİKALARI VERİLDİÖnceki Haber

İYİ TARIM UYGULAMALARI SERTİFİKALARI VER...

Kaymakam Serkan Keçeli’den Tarımsal Alanlara ZiyaretSonraki Haber

Kaymakam Serkan Keçeli’den Tarımsal Alan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar