Şekerbank

14.Uluslararası Burhaniye Zeytin Ve Zeytinyağlı Hasat Festivali Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
14.Uluslararası Burhaniye Zeytin Ve Zeytinyağlı Hasat Festivali Başladı
Tofidass

Bu yıl 14.sü düzenlenen Burhaniye Zeytin Ve Zeytinyağı Festivali kortej yürüyüşü ile başladı.

Yürüyüşe  Burhaniye Kaymakamı Hüseyin ÖNER, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet UYSAL, Belediye Başkan Yardımcıları, resmi kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Burhaniye Belediyesi Hizmet Binası önünden Cumhuriyet Meydanına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü son buldu. Yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından  festivalin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Necdet UYSAL yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen İlçe Kaymakamı Hüseyin ÖNER konuşmasında zeytinin Burhaniye için öneminden bahsederek ; ‘Bilindiği üzere Burhaniye'nin de içinde bulunduğu körfez bölgesinin temel geçim kaynağı tarım olup, en önemli tarım ürün de zeytindir. Bölgemizde arazilerin % 75’i  zeytinliklerle kaplıdır. Tüm körfez bölgesinde var yılında 50.000 ton zeytinyağı üretilmektedir. Bu rakam toplam 130.000 ton zeytinyağı üretimi yapılan ülkemizin %40'ına tekabül etmektedir. Bu kadar üretimin yoğun olduğu bölgemiz için ilçemizde bir organize sanayi bölgesi kurulmasına yönelik başlatılan girişimler sonucu Burhaniye Zeytin ve Zeytin ürünleri  işleme  ihtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmuş, alt yapıya yönelik fizibilite çalışmaları yapılmış ve 2018 yılı içerisinde tüm altyapı çalışmalarının bitirmeyi hedeflediğimiz bir aşamaya gelinmiştir. Bu kutsal meyvenin, zeytinin hasat edildiği dönemde eskiden beri festival şeklinde kutlanması hiç şüphesiz zeytinimizin daha geniş kitlelere duyurulmasını sağlayacaktır.14. Burhaniye Zeytin Ve Zeytinyağı Hasat Festivalinin hayırlı olmasını diliyor ve Başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.’ dedi. 

Konuşmaların yapılmasından sonra  yapılan deve güzellik yarışması kutlamaya katılanlar tarafından ilgi ile izlendi. Deve güzellik yarışmasından sonra  Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezinde Zeytinyağlı Yemek Yarışması yapıldı. 3 kategoride yapılan yemek yarışmasında Zeytinyağlı Sebze Yemekleri Kategorisinde 1. Sevim Taş 2. Arzu Erdem 3. Zübeyde Ayşe Özdemir oldu. Zeytinyağlı Börekler kategorisinde 1. Zübeyde Ayşe Özdemir, 2. Duygu Kardaş, 3. Nurcan Kökten oldu. Zeytinyağlı tatlılar kategorisinde ise 1. Nevin Karayaz, 2. Ayşe Albayrak, 3. İse Derya Karaçalı oldular. 28 Ocak'ta yapılacak Deve Güreşlerinden önce ise en süslü deve seçildi. Baba Süleyman en süsü deve seçilerek deve güreşleri öncesinde altın havan aldı.

Birbirinden lezzetli yemeklerin yarıştığı yarışmada dereceye giren hanımlara ödülleri Kaymakam Hüseyin ÖNER ve Belediye Başkanı Necdet UYSAL tarafından verildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kocaoğlu: Kooperatifler bölünmemeliÖnceki Haber

Kocaoğlu: Kooperatifler bölünmemeli

Büyükşehir Belediyesi Bir İlke Daha İmza AttıSonraki Haber

Büyükşehir Belediyesi Bir İlke Daha İmza...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar