Şekerbank

110 Bin Sazan Balığı Yavrusu Gölete Bırakıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
110 Bin Sazan Balığı Yavrusu Gölete Bırakıldı
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan balıklandırma programı çerçevesinde; Kayseri'de 2016 yılı 14 Temmuz'da yapılması planlanan Balıklandırma Programı tamamlandı. Bu kapsamda Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Ünitesinde üretilen 110.000 adet sazan balığı yavrusu Ankara'dan teslim alınarak Kayseri'ye getirilen yavru balıklar programda yer alan Paşalı, Töslü, Efkere, Darılı, Şeyhli, Kepiç, Zincirdere, Elbaşı, İncesu, Akköy, Kovalı göletlerine bırakıldı.

Göletlerde doğal yapının desteklenmesi, sportif balıkçılığın geliştirilmesi ve atıl durumda olan su kaynaklarının üretime kazandırılması ve protein açığının kapatılmasında öneme sahip olan balık tüketiminin artırılması amacıyla balıklandırma faaliyetlerimiz yapılmaktadır. İlimizde balıklandırma çalışmaları her yıl düzenli olarak devam etmektedir. Gölet alanlarına uyumunun kolay olması, sıcaklık değişimlerine, besin ve oksijen yetersizliğine direncinin fazla olması ve etinin lezzetli olması sebebiyle sazan balığı tercih edilmektedir. 

Balıklandırma çalışmaları, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Bekir DOĞAN ve Su Ürünleri Mühendisi İzzet YILDIRIM kontrolünde gerçekleşti. Sazan balığı yavruları özel taşıma tanklarında oksijenlendirme ve soğutma sistemi kullanılarak % 99.90 yaşama oranında ilimize getirilerek, bazı göletlerimize balık kepçesi, bazı göletlerimize balıklandırma kovası, bazı göletlerimize de sifonlama kolonu kullanılarak başarıyla bırakıldı.  

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Şube Müdürü Bekir DOĞAN; "Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kayseri ilimizde bulunan pek çok irili ufaklı göletlerde su ürünleri yoğunluğunun artırılması için düzenli olarak balıklandırma çalışmalarını yapmaktayız. Bu kapsamda 2016 yılında ilimize Bakanlığımızca tahsis edilen 110.000 adet yavru sazan balığını göletlerimize bıraktık. Böylece balık yoğunluğu önemli derecede artacak ve göl ekosisteminin canlı tutulması sağlanacaktır. Yapılan çalışmaların başarıya ulaşması ve göletlerimizde bırakılan balığın gelişebilmesi için balıkçılarımıza ve köylülerimize önemli görevler düşmektedir. Bırakılan yavrular korunmalı ve en az 1 kez üremelerine imkân tanınmalıdır. Bakanlığımızın hem ticari hem de amatör balıkçılık tebliğinde belirlediği avlanma zamanı ve avlanabilecek balık boyu standartlarına uyulmalıdır. Balıkları sadece yasak dönemde değil, avlanmanın serbest olarak yapıldığı dönemde de korumak ve bilinçli olarak avlamak gerekmektedir" dedi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyarbakırlı nohut üreticisinin yüzü 'Arda' ile gülecekÖnceki Haber

Diyarbakırlı nohut üreticisinin yüzü 'Ar...

Tarım işsizliği tek haneli rakama çektiSonraki Haber

Tarım işsizliği tek haneli rakama çekti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar