Şekerbank

100 Bin Aileye Kredi Ve Hayvan Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
100 Bin Aileye Kredi Ve Hayvan Desteği
Tofidass

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç Kırşehir'e giderek bir takım ziyaretlerde bulundu ve açılış programına katıldı.

İlk olarak Kırşehir Valiliğini ziyaret ederek Vali Necati Şentürk ile görüşen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, hayvan varlığı ve besicilikte ülkemizin gelişen illerinin başında Kırşehir’in geldiğini söyledi.

Kırşehir’in büyük hayvan besiciliğinde en hızlı yükselen ve kapasitesini en çok büyüten il olduğunu belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müsteşarı Sayın Mehmet Hadi Tunç, "Sahip olduğumuz tarıma elverişli bütün arazileri, meraları ve sulama kaynaklarını en iyi ve etkin bir şekilde kullanarak ülkemizde tarım ve hayvancılığı geliştirip ihracatı artırmak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak en büyük amacımızdır. Hayvancılığın gelişmesi adına Bakanlığımızın çeşitli projeleri ve destek sistemleri mevcut. Çoban sıkıntısını gidermek için yılda 6 bin liraya kadar destek sağlayacağız. Daha önce bu desteği 150 baş hayvanı olanlara veriyorduk şimdi bunu 200 baş olanlara çektik. 200 koyunu olanlara çoban desteği vereceğiz ve burada 6 bin lira ödemesini yapacağız. Anaç hayvan desteğinde yeni bir çalışmamız var. 'Sürü büyütme desteği' adı altında bir destekle üreticilerimizi tanıştıracağız. Ciddi destekler vererek, sürü anlamında hayvanlarımızı artıracağız." 

"Küçük Aile İşletmelerinin Desteklenmesi Programı'mız var. 100 bin aileye sıfır faizli, çiftçinin cebinden hiçbir masraf çıkmadan kullanabileceği bir kredi olacak. 500 bin düve ve 500 bin de besilik hayvan alınacak. Bunlar küçük aile işletmelerine dağıtılacak. Bu desteklemeyi bakanlık olarak yakından takip izleyeceğiz. Bunların yanı sıra çiftçilerimizden bir kısmının da şikayetçi olduğu, küpe ve küpeleme masrafını çiftçiden yani yetiştiriciden almayacağız. Bunlarla birlikte hayvanların aşı masrafını da biz karşılayacağız. Çiftçimiz bu kısımlarda herhangi bir bedel ödemeyecek." 

“Kırşehir’de son yıllarda hayvancılık konusunda önemli gelişmeler yaşandı. Hayvan varlığıyla ve besicilikte Kırşehir, ülkemizin gelişen illerinden başında geliyor. Mera yetiştiriciliği illeri arasında yer alan Kırşehir’de hayvan alımında %30 hibe desteği veriyoruz. Hayvancılığın yapılması için yem bitkisi desteklerini arttırdık. Yem bitkisi tohumu üretimine %100 destek veriyoruz. Hayvancılık ve ette ihracatı artırmak hedeflerimizin başında geliyor. Bugün katılacağımız koç dağıtım programı, küçükbaş hayvancılığın gelişmesi için önemli bir faaliyettir. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz et entegre tesisi de ilimize hayırlı olsun. Kırşehir’e böyle bir tesisin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Necati Şentürk de, konuşmasında, Kırşehir’in son zamanlarda hayvancılık bakımından ülkemizde adını duyuran bir il haline geldiğini ifade etti.

Kırşehir’de gelişen hayvancılık sektörünün sürdürülebilir olmasının önemine değinen Vali Necati Şentürk, “Anadolu toprakları bitkileriyle, iklimiyle hayvancılığa çok müsait. İlimizde hayvancılığı geliştirmek için büyük çabalarımız var. Mera hayvancılığına en uygun hayvan koyundur. Bundan dolayı meralarımızı korumalıyız. Devletimiz hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza gereken desteği vermektedir. Sayın Müsteşarımız da ilimize birçok müjdeyle geldi. Tarım ve hayvancılıkta marka kent olan Kırşehir, gelecekte de marka değerini üstüne koyarak koruyacak; tarım ve hayvancılığın ülkemizdeki merkezi olacaktır.” şeklinde konuştu.

Valilik ziyaretinin ardından Kırşehir Ticaret Borsası Canlı Hayvan Satış Salonunda düzenlenen Hayvancılığı Geliştirme Projesi Kapsamında Damızlık Koç Dağıtım Törenine geçildi. Buradaki törende 120 adet koç, çekilişle çiftçilere dağıtıldı.

Daha sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç, Valimiz Sayın Necati Şentürk ve beraberindekiler Nidanur Et Entegre Tesisi’nin açılışına geçtiler.

Törende yapılan konuşmalarda Özbağ-Ankara yolu üzerinde işadamı Rasim Kahraman tarafından kurulan ve bugün açılışı gerçekleştirilen Nidanur Et Entegre Tesisinin hayırlı olması temennilerinde bulunuldu. Sayın Müsteşar, Sayın Valimiz ve beraberindeki protokol, açılış kurdelesini kestikten sonra tesisin içini gezerek yetkililerden tesiste yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç’un Kırşehir’ deki programına Vali Necati Şentürk, Milletvekillerimiz Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk, İl Genel Meclisi Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, daire müdürleri ile il protokolü eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yem Maliyetlerinin Düşürülmesi İçin Yem Bitkisi Tohumu DağıtıldıÖnceki Haber

Yem Maliyetlerinin Düşürülmesi İçin Yem...

Gürer: Besiciler PerişanSonraki Haber

Gürer: Besiciler Perişan

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar