Şekerbank

Yüzde 50 Hibeli 22500 Adet Meyve ve Bağ Fidanı Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yüzde 50 Hibeli 22500 Adet Meyve ve Bağ Fidanı Dağıtıldı
Tofidass

Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği finansmanı ile gerçekleştirdiği projeler kapsamında aşılı bağ fidanı ve meyve fidanı dağıtımları çok sayıda çiftçinin katıldığı iki ayrı törenle gerçekleştirildi.  

Projeler kapsamında iki ayrı parti halinde 11.200 adet aşılı bağ fidanı ile 11.300 adet aşılı meyve fidanı getirilerek yüzde 50'si devlet katkılı olmak üzere yarı bedelleri karşılığında İl Merkezi ve İlçelerimizde talepte bulunan çiftçilere dağıtıldı.

Düzenlenen Meyve fidanı dağıtım töreninde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin ÇATAKLI, İl Genel Meclis Başkanı Hasan YILDIRIM ve Vali Orhan ALİMOĞLU konuşmalar yaptılar.  

Çiftçilere fidanlarını teslim etmek üzere kürsüye gelen Karabük Valisi Orhan Alimoğlu “İnsanoğlu topraktan yaratılmış, topraktan geldik yine toprağa gideceğiz. Yeryüzünde toprakla temasımızı arttırırsak, toprakla dostluğu arttırırsak hem huzurlu hem sağlıklı oluyoruz. Tabiattan kaçmamak, topraktan kopmamak lazım, münasebeti arttırıp geliştirmek lazım. Bu saatte bu kadar çok kadınlı, erkekli çiftçilerimizin burada olması çok iyi bir gösterge. Bazen söylediklerimizi çok tekrar ediyoruz ama derler ki “Et Tekraru Ahsen, Velev Kâne Yüz Seksen” yani doğru şeyi yüz seksen defa tekrarlasan hem anlaşılsın, hem de unutulmasın diye faydalıymış. Her ağaç da bir fabrikadır, biz biraz fabrika, sanayi diye toprağı, tarımı arkaya attık, sonra pişman olduk. Çünkü her ağaç da bir fabrikadır, bir elma ağacının yaptığını bir fabrika yapamaz, onun ancak elmasını işler. Bir tavuğun yaptığını da fabrika, sanayi yapamaz ancak tavuğun yaptığını işler. O bakımdan fidan dikmeyi, hayvanlara bakmayı önemli bir iş olduğunu iyice anlayalım ve bunları bırakmayalım. Aksi takdirde sonra çok sıkıntılarımız problemlerimiz oluyor. Ben bu fidanlarımızın temininde emeği geçen başta Sayın Milletvekillerimiz olmak üzere İl Genel Meclisimizin Başkan ve üyelerine, Genel Sekreterimize, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüze, muhtarlarımıza hepinize teşekkür ediyorum. Gecikmeden fidanları gönüllü, gülerek, tebessümlü dikelim. Bir, iki sene biz onlara bakarsak kırk sene, elli sene belki de yüz sene onlar bize bakarlar. İlimiz cennet gibi zaten inşallah daha da güzelleşmeye devam etsin hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Düzenlenen bağ fidanı dağıtımında konuşma yapan İl Müdürü Cemalettin ÇATAKLI, bağcılığın ilimizin yetiştiricilik kültüründe önemli bir yeri olduğunu, bağcılığı tekrar canlandırabilmek ve özellikle yerel çeşitlerimizin yaygınlaştırılabilmesi adına çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Üreticilerin fidana olan yoğun taleplerini özel idare kaynaklı projeler ile karşıladıklarını söyleyen İl Müdürü ÇATAKLI, destekleri dolayısıyla Vali Orhan ALİMOĞLU ile İl Özel İdaresine, İl Genel Meclisine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederek çiftçi taleplerinin karşılanmasında her zaman yardımcı olunacağını belirtti.

Konuşmaların ardından fidanların dağıtımı gerçekleştirildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YENİ FISTIK ÇEŞİTLERİ BOZOVA'DA TANITILDIÖnceki Haber

YENİ FISTIK ÇEŞİTLERİ BOZOVA'DA TANITILD...

Sağlıklı Yaşam Tutkunları Kartal Ekolojik Pazar’da BuluşuyorSonraki Haber

Sağlıklı Yaşam Tutkunları Kartal Ekoloji...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar