Şekerbank

Yunusemre’de Üreticilere Kurs Verilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yunusemre’de Üreticilere Kurs Verilecek
YUNUSEMRE BELEDİYESİ, İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN ORTAKLAŞA GERÇEKLEŞTİRECEĞİ PROJE KAPSAMINDA MODERN TARIM YÖNTEMLERİNİN ÖĞRETİLMESİ AMACIYLA ÜRETİCİLERE YÖNELİK UYGULAMALI KURS VERİLECEK.
Tofidass

Yunusemre Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştireceği proje kapsamında modern tarım yöntemlerinin öğretilmesi amacıyla üreticilere yönelik uygulamalı kurs verilecek.
Yunusemre Belediyesi, üreticilere yönelik Muradiye’de verilmesi düşünülen eğitim sayesinde çiftçileri, meyve yetiştiriciliği ve modern tarım yöntemlerinin öğrenilmesi konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyor.
Yunusemre Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürü Ramiz Çoban, çiftçileri meyvecilik konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, bu kapsamda ilgili kuruluşların da desteği ile uygulamalı kurs açacaklarını kaydetti.
Çoban, modern tarım yöntemleri yapan çiftçiler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Belediyemiz tarafından yaklaşık 9 bin 400 adet ceviz fidanı dağıtımı yapıldı. Buna ilaveten 14 bin tane aşısız Antep fıstığı dağıtımı yapıldı. Şuanda dağıtılan fidanlar dikilmiş durumdadır. Üreticilerimizin fidan dikimi, budama, sulama gibi konularda bilgilendirme açısından Belediyemiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ile ortaklaşa üreticilerimize yönelik yetiştirme kursu açmayı planlıyoruz. Amacımız çiftçilerimizi meyvecilik konusunda bilinçlendirmek, bilinçli tarım yöntemleri ile örnek kapama meyve bahçeleri tesisini oluşturmayı düşünüyoruz.” dedi.
“ÜRETİCİLERİN DİLEKÇE İLE BAŞVURMASI GEREKİYOR”
Kursları ulaşımı kolay olan Muradiye Mahallesinde vermeyi düşündüklerini belirten Çoban, “Muradiye’de uygulamalı olarak çiftçilerimize yönelik kurs açmayı düşünüyoruz. Belediye olarak kurs verecek hocalarımıza yer temini ve ulaşımı sağlayacağız. Yunusemre Belediyesi olarak modern tarım işletmeciliğini hedefleyerek, kapama meyve bahçeciliğini yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Tarım ve hayvancılık konusunda çiftçilerimize desteklerimiz devam edecektir. Kurslarımızdan yararlanmak isteyen üreticilerin Yunusemre Halk Eğitim Merkezi’ne dilekçe ile başvuruda bulunması gerekmektedir.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bursa Ormanlarında Ceviz YetiştirilecekÖnceki Haber

Bursa Ormanlarında Ceviz Yetiştirilecek

Manisa’da 240 Bin Dekar Bağda Hasar Meydana GeldiSonraki Haber

Manisa’da 240 Bin Dekar Bağda Hasar Meyd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar