
Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR), Polonya’da düzenlenen Dünya Yumurta Konferansı’na çıkarma yaparak küresel iş birlikleri için kritik temaslarda bulundu.
Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR), Dünya Yumurta Organizasyonu (WEO) tarafından 19–21 Nisan 2026 tarihlerinde Varşova’da düzenlenen İş Konferansı’na Türkiye’den geniş bir delegasyonla katılım sağladı. YUM-BİR Başkanı İbrahim Afyon öncülüğündeki yaklaşık 20 kişilik heyet, üç gün boyunca küresel sektör temsilcileriyle temaslarda bulunarak Türkiye’nin üretim gücünü uluslararası platformda temsil etti.
Küresel Temaslar Antalya’da Zirveye Taşınıyor
Konferans kapsamında WEO yönetimiyle bir araya gelen YUM-BİR heyeti, Kasım 2026’da Antalya’da düzenlenecek 7. Yumurta Zirvesi için davetlerde bulundu. Eylül ayında WEO Başkanlığı’nı devralacak olan Roger Pelissero’nun zirveye başkan sıfatıyla katılması öngörülürken, bir sonraki WEO toplantısının İstanbul’da yapılması önerisi de prensipte olumlu karşılandı.
Afyon: “Türkiye Küresel Masada Daha Güçlü”
Varşova temaslarını değerlendiren Başkan İbrahim Afyon, “Küresel ölçekte üretimin güçlü seyrettiği ancak ticaret akışlarının farklılaştığı bir dönemdeyiz. Bu temaslar, Türkiye’nin uluslararası platformlarda daha etkin rol üstlenme iradesini ortaya koymuştur,” dedi. Afyon, Antalya zirvesiyle bu görüşmelerin somut iş birliklerine dönüşeceğini vurguladı.
Sürdürülebilirlik ve Arz Güvenliği Ön Planda
Konferansta kanatlı sağlığı, biyogüvenlik ve sürdürülebilirlik başlıkları öne çıktı. Yumurtanın stratejik bir protein kaynağı olduğunu hatırlatan Afyon, Türkiye’nin güçlü üretim kapasitesiyle küresel arz güvenliğinde kilit rol oynamaya devam edeceğini belirtti.
Kaynak:Tarım Pusulası




















































Yorum Yazın