Şekerbank

Yüksel kolesterole doğal çözüm

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yüksel kolesterole doğal çözüm
Kalp-damar hastalıklarına yol açan yüksek kolesterolle savaşta fasulye başı çekiyor. Her çeşit fasulyenin kolesterolü düşürdüğünü söyleyen uzmanlar, 'Öyle ki, 6 haftada yüzde 10'luk bir düşüş olur' diyor...
Tofidass

Hazır gıdalar, fast-food tarzı beslenme ve fazla kilolar birçok hastalığı beraberinde getiriyor. Bunların başında da kolesterol geliyor. Kolesterolün bir yağ türü olduğunu söyleyen uzmanlar, "Yüksek kolesterol LDL'nin yani kötü kolesterolün kanda birikmesidir" diyor. Kandaki kötü kolesterolün yüksek olması, HDL (iyi)kolesterolün düşük olması, hayatı tehdit ediyor. Kalp krizi, felç, damar tıkanması, böbrek yetmezliği gibi hastalıkların oluşum riski artıyor. Yüksek kolesterolü doğru beslenmeyle normale getirilebiliyor. Uzmanlar kötü kolesterolü düşüren gıdaları şöyle sıralıyor...

DAMAR DOSTU SÜPER BESİNLER

Fasulye: En lifli gıda fasulyedir. Fasulye aynı zamanda kolesterolü azaltan ve çözünebilen lifleri barındırır. Herhangi bir çeşit fasulye tüketmek, kolesterolünüzde 6 haftada yüzde 10'a varan düşüşleri elde etmenizi sağlayabilir.

Somon: Somon ve diğer soğuk su balıklarında bulunan Omega-3 trigliseritleri ve kötü kolesterolü azaltırken, iyi kolesterolün de yükselmesini sağlar. Aynı zamanda kalbi de korur.

Avokado: Kalbe yararlı olan tekli doymamış yağ kaynağıdır. Tekli doyma- mış yağlar, iyi kolesterolünüzü arttırıcı ve kötü kolesterolünüz azaltıcı bir etkiye sahiptir.

Sarımsak: Damarları koruyan sarımsak, kolesterol parçalarının damar duvarlarına yapışmalarını engeller. 

Ispanak: Ispanak, koyu yeşil yapraklı sebzelerde ve yumurtanın sarısında bulunan lutein içerir. Bu madde damar tıkanıklığını ve kalp krizini önler.

Ceviz, badem: Bu gibi kuruyemişlerde bulunan E vitamini, magnezyum ve bakır, kalp sağlığına yararlıdır.

ÇAY DAMARLARI RAHATLATIR

İster buzlu isterse sıcak olsun çay, yüksek bir antioksidan kaynağıdır. Türk insanının vazgeçilmezlerinden çayın kan damarlarını rahatlattığı ve pıhtılaşmayı azalttığıkanıtlanmıştır. Çaydaki temel antioksidan olan flavonoitler, LDL zararlı kolesterolün oksitlenmesini engeller ve damar yolunda bir tıkanıklık oluşmasını önler. Bu gibi güçlü antioksidanlar kan basıncını
düşürür, kolesterolü azaltır.

EN LEZZETLİ SAVAŞÇI

Çikolata, özellikle de bitter çikolata kalbi koruyor. Öyle ki, bitter çikolatalar, sütlü çikolatalara göre 3 kat daha fazla antioksidan içeriyor. Bu flavonoit antioksidanlar, kan pıhtı hücrelerinin birbirlerine yapışmalarını engelleyip, atardamarları açık tutuyor.Uzmanlar, beyaz çikolatada hiç flavonoit olmadığına dikkat çekiyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir'den Çiftçilere Tohum ve Fide DesteğiÖnceki Haber

Büyükşehir'den Çiftçilere Tohum ve Fide...

Meyve ve sebzede KDV indirimi sinyali!Sonraki Haber

Meyve ve sebzede KDV indirimi sinyali!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar