Şekerbank

Yetiştiricilere İvesi Irkı Koç Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yetiştiricilere İvesi Irkı Koç Dağıtıldı
Tofidass

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi kapsamında 9 yetiştiriciye İvesi Irkı koç dağıtımı yapıldı. Koçlar Şanlıurfa İli Ceylanpınar ilçesinde bulunan TİGEM İşletmesi'nden temin edildi. Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim SAĞLAM, Osmaniye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Başkanı Mustafa SAYGILI ve yetiştiricilerin katıldığı dağıtım töreninde konuşma yapan İl Müdürü İbrahim SAĞLAM "Projenin esas amacının yetiştiricilerin elinde bulunan koyun ve keçi sürülerine yüksek vasıflı erkek damızlıkların katılımıyla kan değişiminin sağlanarak işletmelerin mevcut verimliliğinin artırılması olduğunu, proje kapsamında alınan erkek damızlıkların ücretinin u'inin Bakanlık tarafından %'inin ise yetiştirici tarafından karşılandığını belirtti.  

Daha önce proje kapsamında 29 yetiştiriciye 43.500 TL'si Bakanlık katkısı olmak üzere 53.200 TL tutarında İvesi ırkı koç, 15 yetiştiriciye 10.000 TL'si Bakanlık Katkısı olmak üzere 13.200 TL tutarında Kıl Keçisi ırkı teke, 33 yetiştiriciye 40.000 TL'si Bakanlık katkısı olmak üzere 53.200 TL tutarında Akkaraman Irkı koç dağıtımı yapıldı. Bugün ise 9 yetiştiriciye 10.250 TL'si Bakanlık katkısı olmak üzere 14.580 TL tutarında ivesi ırkı koç dağıtımı yapıldığını, böylelikle bugüne kadar 86 yetiştiriciye 103.750 TL'si Bakanlık katkısı olmak üzere toplam 134.180 TL tutarında koç ve teke dağıtımının yapıldığını belirtti. Ayrıca halk elinde ıslah projesi kapsamında bulunan 147 yetiştiriciye toplam 2.525.065 TL tutarında destekleme ödemesi yapıldığını söyledi. Bundan sonrada yetiştiriciye olan desteklerinin devam edeceğini ve bu projenin İlimize hayırlı olmasını temenni etti.

Tören İl Müdürü İbrahim SAĞLAM ve Osmaniye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Başkanı Mustafa SAYGILI'nın koçların yetiştiricilere dağıtımı yapmaları ile son buldu. Proje dışında kendi imkanları ile damızlık küçükbaş hayvan temin etmek isteyen yetiştiricilerin TİGEM Tarım İşletmesi ile bağlantı kurmaları gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arıcı Barınağı Ve Güneş Enerji Sistemleri Dağıtımı YapıldıÖnceki Haber

Arıcı Barınağı Ve Güneş Enerji Sistemler...

Antep'te Alabalık Tesisleri Yükselmeye Devam EdiyorSonraki Haber

Antep'te Alabalık Tesisleri Yükselmeye D...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar