Şekerbank

Yeşilyurt'ta Süt Sığırcılığı Paneli Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeşilyurt'ta Süt Sığırcılığı Paneli Düzenlendi
Tofidass

Tokat Valiliğinin projeleri kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen "Süt Sığırcılığı Paneli" Yeşilyurt İlçesinde gerçekleştirildi.

Panele, Tokat Valisi Cevdet CAN, Yeşilyurt Kaymakamı Ömer KIRAÇ, Yeşilyurt Belediye Başkanı Kazım MİSAFİR, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN, Tokat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Yavaş, Kurum Amirleri ve üreticiler katıldı.

Vali Cevdet Can, Yeşilyurt’un bereketli topraklarının  atıl bırakılmaması gerektiğini söyledi. Atıl bırakılan yerlerde gelişmenin, kalkınmanın mümkün olmayacağını dile getiren Vali Can, 2023 Vizyonu kapsamında Tokat’ta her ilçenin bir ürünü ile uzmanlaşıp, markalaşacağını belirtti. Yeşilyurt, Artova ve Sulusaray’ın ise hayvancılık bölgesi   olarak ilan edildiğini ifade eden Vali Can, “Yeşilyurt’ta araziler çok parçalanmış. Bu arazilerin mülkiyette olmasa bile hizmette birliğini sağlayacağız. Eğer bunu yapamazsak büyüyemeyiz, kalkınamayız, gelişemeyiz” dedi.

Toprakların asıl sahiplerinin oralarda yaşayan insanlar olduğunu kaydeden Vali Can, “Bu toprakların sahipleri sizlersiniz. Bizler sizlere destek kuvvetiz” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Moderatörlüğünü Prof. Dr. Sedat KARAMAN'ın yaptığı panele geçildi

Panelde, Yeşilyurt İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan AFACAN, Yeşilyurt İlçesinin coğrafi yapısı, iklim durumu ve üretim deseni hakkında bilgi verdi.

Yrd.Doç. Dr. Numan KILIÇALP, "Süt Sığırcılığı"  konusunda bir sunum yaptı.

Prof. Dr. Yaşar KARADAĞ,  "Yem Bitkileri Yetiştiriciliği, Mer'a kullanımı, Silajlık Mısır  Yetiştiriciliği  ve yapılışı" hakkında  bilgi verdi.

Veteriner Hekim Sami KARYAĞDI  "Hayvan Hastalıkları ve Korunma Yolları" hakkında sunum yaptı.

Katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından panel sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zeytin resimleri sergideÖnceki Haber

Zeytin resimleri sergide

Tarımsal Danışmanlık Raporu Belli OlduSonraki Haber

Tarımsal Danışmanlık Raporu Belli Oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar