Şekerbank

Yerli Ve Milli Patateslerin Hasadı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yerli Ve Milli Patateslerin Hasadı Yapıldı
Tofidass

Niğde Patates Araştırma Müdürlüğü tarafından Altunhisar ilçesine bağlı Ulukışla Köyünde düzenlenen Tarla Günleri etkinliklerinde Vali Yılmaz Şimşek, tamamen Enstitüde üretilen yerli tohumlardan elde edilen patates hasadına katıldı.

Düzenlenen programa, Vali Yılmaz Şimşek, AK Parti Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Garip Gümüş, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, Belediye Başkanları, Kurum Müdürleri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okuması ile başlayan tarla günü etkinliklerinde konuşan Vali Yılmaz Şimşek, Dünya nüfusunun artmasıyla doğal kaynakların hızla tükendiğini ve gıda ihtiyacının da her geçen gün arttığını söyledi.

Gelecek nesilleri de düşünen tarım politikalarının önem arz ettiğini vurgulayan Vali Yılmaz Şimşek, Türkiye'de patates üretiminde tohumluk sektörünün büyük oranda dışa bağımlı olmasının, patates tarımının geleceği ve sürdürülebilirliği açısından önemli bir sorun olarak karşılarına çıktığını dile getirdi.

Patates Araştırma Enstitüsünce başlatılan ıslah çalışmalarının çiftçiler için umut ışığı olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Geldiğimiz noktada 8 yerli ve milli çeşit üretildi. Tescil edilen, tescilde olan ve tescile aday çeşitler bu yıl ilk kez Altunhisar ilçemizde yapılan demonstrasyon dikimleri ile üreticileriyle buluştu. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde, Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğümüzün bu başarılı çalışmaları neticesinde ülkemiz tohum ithal eden değil, tohum ihraç eden bir ülke konumuna gelecektir. Böylece ülkemizin dışa bağımlılığı sona erecek ve ülkemiz bir tohumluk üretim merkezi olacaktır."

Konuşmaların ardından traktör sürerek hasat yapan Vali Yılmaz Şimşek, Milletvekillerİ Yavuz Ergün ve Selim Gültekin ile protokol üyeleri birlikteliğinde tarlada incelemelerde bulundular.

Tarla günü etkinliklerinin ardından Ulukışla köyünde KOP Bölge Kalkınma idare Başkanlığı ile Altunhisar ilçe tarım ve orman müdürlüğü arasında imzalana proje protokolü çerçevesinde Hijyenik Üretim Sağlıklı Besin projesi ile Gübre Yönetimi projeleri kapsamında çiftçilere tarım aletleri dağıtımı yapıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Doğru Silaj Yapımı İçin Pratik BilgilerÖnceki Haber

Doğru Silaj Yapımı İçin Pratik Bilgiler

Domates Fiyatları Üreticiyi SevindiriyorSonraki Haber

Domates Fiyatları Üreticiyi Sevindiriyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar