Şekerbank

Yem Meselesine Çözüm Bulacağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yem Meselesine Çözüm Bulacağız
Maliye Bakanı Ağbal "Hem yerli üretimi koruyacağız ve büyüteceğiz hem de piyasaya bir düzen vereceğiz çünkü vatandaş et, kıyma alırken fiyata bakıyor, ne yalan söyleyeyim ben de önemsiyorum. Et fiyatlarının artmaması lazım" dedi.
Tofidass

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Hem yerli üretimi koruyacağız ve büyüteceğiz hem de piyasaya bir düzen vereceğiz çünkü vatandaş et, kıyma alırken fiyata bakıyor, ne yalan söyleyeyim ben de önemsiyorum. Et fiyatlarının artmaması lazım." dedi.

Ağbal, beraberindeki Vali İsmail Ustaoğlu, Ak Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu ve Belediye Başkanı Mete Memiş ile Tuzcuzade Mahallesi’nde esnafı ziyaret etti.

Ağbal, kasap ziyareti sırasında kıyma ve et fiyatlarını sordu.

Esnafın, kıymanın kilosunu 33 liradan sattığını belirtmesi üzerine Ağbal, "İki gündür soruyorum, 37'ye de 32 liraya da var. 33 lira seninki gayet iyi." dedi.

Ağbal, vatandaş için etin önemli olduğunu, dolayısıyla fiyatının da önem arz ettiğini vurgulayarak esnafla et fiyatlarının neden düşmediği üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Esnafın fiyatların düşmemesinin önemli sebeplerinden birinin yem fiyatlarının yüksek seyretmesi olduğunu dile getirmesi üzerine Ağbal, yem meselesinin üzerine gitmek gerektiğini söyledi.

"Hem yerli üretimi koruyacağız ve büyüteceğiz hem de piyasaya bir düzen vereceğiz çünkü vatandaş et, kıyma alırken fiyata bakıyor, ne yalan söyleyeyim ben de önemsiyorum. Et fiyatlarının artmaması lazım." diyen Ağbal, yemde KDV'yi kaldırdıklarını anımsattı.

Yemde KDV'nin kaldırılmasının faydasını görüp görmediğini soran Ağbal, esnafın geçen yıl satın aldığı ilk parti yemde indirimin uygulandığını ancak sonrasındaki alışverişinde uygulanmadığını belirtmesi üzerine, şöyle konuştu:

"Yem satanlar devletin kaldırdığı KDV'yi kendileri fiyata eklediler o zaman. O da doğru değil. Vatandaşa biz iyilik olsun, maliyetler aşağıya gelsin diye yaptık. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı olarak Gıda Komitemiz var. Hep beraber çalışacağız, bu meseleye çözüm bulacağız. Üretici de kasap da kazansın, vatandaş da ucuza et yesin. İnşallah bunu yapacağız."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meteoroloji uyardı! Kar yağışı bekleniyorÖnceki Haber

Meteoroloji uyardı! Kar yağışı bekleniyo...

Sefer Sarı, köyüne rock getiren adamSonraki Haber

Sefer Sarı, köyüne rock getiren adam

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar