Şekerbank

Yara, Yanık ve İzler İçin Hangi Krem İyi Gelir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yara, Yanık ve İzler İçin Hangi Krem İyi Gelir?
Tofidass

Günlük hayatta hepimizin başına gelebilecek olaylardan biri yanık. Yanıklar hafif derecede olduğu sürece krem ile tedavi mümkün. Yanık sonrası yara ya da izler için de krem tedavizi doktor kontrolünde geçirilebilir.

Yanık İçin Krem- Fito Krem

En iyi tanınan ilaç firmalarından biri olan Abdi İbrahim firmasına ait olan Fito krem, ciltte meydana gelen yara ve yanık gibi rahatsızlıklarda kullanılan bir kremdir. Yara ve yanıklarda kullanılan diğer ilaçların yanı sıra bu krem reçeteli satılmaktadır. İçeriğindeki Triticum Vulgare sulu ekstresi ve 0.4 g Etilen glikol monofenil eter olarak bilinen iki etken maddesi sayesinde cildi yenileyici özelliği bulunmaktadır. Yara, yanık, sivilce izleri, çatlaklar gibi sorunlarda doktorlar tarafından çok sık reçetelenen bu krem gerçekten de çok faydalıdır.

Fito krem nedir sorusunun ilk akla gelen yanıtı yanık ve yaraları iyileştiren bir ilaç olmasıdır. Ancak bunların yanında aynı zamanda dudak kuruması ve çatlaklarında, cilt lekelerini gidermede, cildi nemlendirmede, iltihaplı sivilcelerde, bebeklerde pişik oluşumunda, meme ucu çatlaklarında, morluk ve ödemlerde, lazer ve diğer epilasyon sonrası oluştan tahriş ve tahribat gibi birçok durumda kullanılabiliyor. Meme ucu çatlakları için kullanırken, emzirmeden önce suyla iyice yıkamak gerektiği kesinlikle unutulmamalıdır. İnternette yapılacak kısa bir araştırma sırasında bile kadınlar arasında özellikle cilt bakımı için ne kadar sık kullanıldığını fark edebilirsiniz.

 Fito Kremin Bazı Faydaları

Yanıkların sebep olduğu sızılı ve acılı hissiyatın giderilmesinde ve yanığın çok hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.

Ameliyat sonrası kullanımda dikişlerin kısa sürede kaynaması, yaraların kapanmasını sağlar.

Egzama tedavisinde destekleyici olarak kullanılarak kaşıntı ve yaraların oluşmasını önleyicidir.

Cilt lekeleri ve iltihaplı sivilcelerden arta kalan izlerin geçmesini sağlar.

Fito krem, yara, çizik, sivilce, leke gibi sorunun bulunduğu bölgeye günde iki defa sürülerek uygulanmalıdır. Ameliyat sonrası yaralar ya da dikişlerde kullanılacaksa, etkiyi artırmak adına üzerinin gazlı bezle örtülmesi gerekmektedir. Gazlı bezle sarılı olan bölgeye yeniden krem sürüleceği zaman, sarılı alanın mutlaka su ile temizlendikten sonra uygulanmasına dikkat edilmelidir.

 Şu ana kadar Fito Krem’i kullanan kişilerin çok hızlı kızaran ve tahriş olan hassas ciltlerde bile iyileştirici etkinin çok kısa sürede gösterdiği, birkaç saat içinde yaraların acısını dindirdiği, sivilcelerin sebep olduğu kaşıntı ve sızıyı ortadan kaldırdığı ve her ne amaçla kullanılırsa kullanılsın, gerçekten de ciltte leke ve izin kalmadığı şeklindeki yorumlarına bakılırsa ne kadar etkili olduğu anlaşılabilir.

Reçetesiz Alınabiliyor mu? Fiyatı Nedir?

Eczanızdan Fito Krem’in elinde olmadığını duyduğunuzda muadil kremleri kullanma yönünde de öneri alabilirsiniz. İnsanlar bazen bu tarz durumlarda doktorunun yazdığı ilacın dışına çıkacağı için endişe duyabiliyor. Ancak bilinmelidir ki; muadil ilaçlar aynı etken maddeyle, aynı şekilde üretilen ilacın farklı firma tarafından satışa sunulması anlamına gelir. Bu nedenle muadil ürün kullanımında sakınca bulunmamaktadır. 11,97 TL’den satışa sunulan Fito Krem’in muadili Fito Intertulle isimli Tripharma firmasına ait ilaçtır. Fito Krem ise 13,68 TL’den satışa sunuluyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Zeybekci: Soğan Ve Patates İthalatına Müsaade EdeceğizÖnceki Haber

Zeybekci: Soğan Ve Patates İthalatına Mü...

Karabük Göletlerine Yavru Sazanlar BırakıldıSonraki Haber

Karabük Göletlerine Yavru Sazanlar Bırak...

Haber Yorumları

  • Havva yilmaz04-01-2023 05:09

    Fito kiremi devamli kullaniyorum cok faydasni gordum herkese tavsiye ederim

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar