Şekerbank

Yakalanan Su Samuru Doğaya Bırakıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yakalanan Su Samuru Doğaya Bırakıldı
Tofidass

Bolu Merkez Gölköy Su Ürünleri Üretim İstasyonunda yakalanan ve avlanması yasak olan su samuru Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri tarafından doğal yaşam alanına bırakıldı.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet MURAT;

“Anaç balıklarımız için tehlikeli bir canlı olan su samuru ekiplerimiz tarafından kurulan kapan ile yakalanarak yaşamını daim ettirebileceği uygun bir ortama bırakılmıştır. Aile olarak yaşayan bu canlının muhtemel üyelerini yakalamak için kapan çalışmalarımız devam edecektir. Bundan sonra yakalanacak bireyler de aynı ortama bırakılacaktır. Burada bizleri mutlu eden yaban hayatın önemli aktörlerinden olan su samuruna zarar gelmeden anaç balıklarımızın güvenliğini sağlayabilmektir” dedi.

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından işletilen tesis yaklaşık 1 yıl önce DSİ Genel Müdürlüğü ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne devir olmuştu. Bolu ve çevre illerin su kaynaklarında sürdürülebilir canlı hayatın temini adına sazan balığı yavru üretimi gerçekleştirilmektedir.

Gölköy Su Ürünleri Üretim İstasyonunda bir süredir anaç sazan balıklarının yer aldığı havuzda eksilmeler olması üzerine harekete geçen tesis çalışanları havuzlara tuzak yerleştirdi. Yerleştirilen tuzağa gece saatlerinde yakalanan ve avlaması yasak olan 1 adet su samuru gece saatlerinde yakalandı. Yakalanan su samuru Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet MURAT ve Su Ürünleri Mühendisi Çağatay OKTAY tarafından görülürken, anaç balık havuzlarına tekrar ulaşamayacağı uzaklıkta doğal yaşam alanına uygun bir ortama bırakılması kararlaştırıldı.

Yakalanan su samuru Su Ürünleri Mühendisi Çağatay Oktay ve görevliler eşliğinde yapılan incelemeler neticesinde doğal yaşam alanına uygun bir ortam tespit edilerek Aladağlar mevkiinde yaşamını sürdürebileceği, gıda sıkıntısı çekmeyeceği uygun doğal yaşam ortamına bırakıldı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pakdemirli: Çiftçimiz para kazanacakÖnceki Haber

Pakdemirli: Çiftçimiz para kazanacak

Egzamanın Oluşmasını Engelleyen 8 ÖnlemSonraki Haber

Egzamanın Oluşmasını Engelleyen 8 Önlem

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar