Şekerbank

Veteriner Hekimler ile Suni Tohumlama Sözleşmeleri İmzalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Veteriner Hekimler ile Suni Tohumlama Sözleşmeleri İmzalandı
Tofidass

Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdürlüğü ile Serbest Veteriner Hekimler arasında heryıl yenilenen ve 2016 yılında geçerli olacak "Sığırlarda Suni Tohumlama Hizmetinin Özel Uygulayıcılara Devrine ve Hizmetin Yürütülmesine İlişkin Sözleşmeler"  İl Müdürü Erkan KAHRAMAN, Müdür Yardımcımız Ahmet GÜL, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Halil İbrahim GÜRCAN, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Özgür UĞUR ile İlimizde serbest çalışan veteriner hekimlerin katılımıyla imzalandı.

 Gerçekleştirilen imza töreninin açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Erkan KAHRAMAN;  "Bizim asli görevimiz kontrol ve denetimi sağlamaktır. Biz suni tohumlama yanında aşıları da sizlerin yapmasını istiyoruz. Sizler bu işleri bizim adımıza yaparken sözleşme kurallarına uygun bir şekilde yapılmasını bekliyoruz. 2016 yılında suni tohumlama konusunda daha hassas olacağımızı bilmenizi istiyorum. İşini sözleşme kurallarına uygun yapmayan Veteriner Hekimlerle bir dahaki yıl sözleşme yapmayacağız. Sizlerden beklentimiz hem kendinize hem mesleğinize saygı duymanızdır. Tohumlamada ırk ihlali yapılmamasını, yapılan aşılama sonrasında üreticilere makbuz verilmesini ve bildirimlerin mutlaka zamanında yapmanızı istiyoruz" dedi.

2015 yılı içerisinde gerçekleştirilen suni tohumlama faaliyetleri değerlendirilerek 2016 yılı içerisinde yapılacak faaliyetlerde bir önceki yılda yapılan eksiklikler ve yanlış uygulamalar tartışıldı. Hayvan ırklarının veri tabanına doğru şekilde işlenmesi için küpeleme işlemini yapan elemanlara eğitim verilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıya katılım sağlayan 67 uygulayıcı ile 2016 yılı için Sığırlarda Suni tohumlama Hizmetinin özel Uygulayıcılara Devrine ve Hizmetin Yürütülmesine İlişkin Sözleşme imzalandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu işte bir tuhaflık varÖnceki Haber

Bu işte bir tuhaflık var

Küçük Menderes Havzası Süt Sektörünün Sorunları KonuşulduSonraki Haber

Küçük Menderes Havzası Süt Sektörünün So...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar