Şekerbank

VALİ CAN’DAN KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK ZİYARETİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VALİ CAN’DAN KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK ZİYARETİ
Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat merkeze bağlı Kemalpaşa Köyünde keçi yetiştiriciliği yapan Hülya Solmaz ve Canan Tek’i ziyaret ederek, çalışmalarını yerinde gördü.
Tofidass

15 yıl önce eşini kaybeden 4 çocuk annesi Hülya Solmaz  ile evli 2 çocuk annesi Canan Tek’in  örnek bir işbirliği ile başladıkları keçi yetiştiriciliği çalışmalarında duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Cevdet Can, iki kadın girişimciyi ziyaret etti.

Beraberinde Ticaret ve Sanayi Odası Ahmet Arat ve Ticaret Borsası Başkanı Lütfi Bora ile ziyaretini gerçekleştiren Vali Cevdet Can,  yaptığı konuşmada iki kadın müteşebbisin işlerini içten ve büyük bir sevdayla yaptığını söyledi.

İki tür insan olduğunu belirten Vali Can, “Bir dava insanı, bir de bedava insanı vardır. Dava insanı işini sever, aşkla yapar, heyecanını, zamanını ve  her şeyini işine  harcar. Siz  bu işin dava insanı olmuşsunuz.  Bedava insanı olsaydınız ne siz, ne de biz burada olurduk” dedi.

TOKAT’TA KÜÇÜKBAŞ HAYVAN SAYISI 3 MİLYON OLMALI

Tokat’ın dava insanına ihtiyacı olduğunu belirten Vali Cevdet Can, “Tokat’ın İşini, aşkını her şeyini bir araya getiren, üreten,  iş yapan insana ihtiyacı var. Sizin  de kadın üretici olmanızdan dolayı  çok önem veriyoruz. Müteşebbis kadınlara örnek olma noktasında önemlisiniz. Biz sizin  bu çabanızı önemsiyoruz. Tokat’ta şuanda 300 bin civarında küçükbaş hayvan sayısı var. Bu rakam Tokat’a yakışmıyor. Bu rakam 3 milyon olmalı. Geçmişte Tokat bu rakama ulaşmış. Bu sene kurbanlık olarak 24 bin büyük - küçükbaş hayvan gönderdik. Çok da tercih ediliyor. Tokat’ta çok yayla var ve yaylara gittiğiniz zaman hepsi mera. Yayla insanla ve yetiştirdiğiniz hayvanla yayla olur. Oralar bir piknik alanı olarak, ya da villa yaptırıp oturarak yayla olmaz.  Yayla hayvan yetiştiriciliği ve insanlarıyla beraber anılır. O yüzden önümüzdeki dönem itibariyle  yaylarımızı bu manada desteklemeye çalışacağız. İnşallah bundan da sonuç alacağız. Kalıcı konutlar yerine yayla konseptine uygun evler yapılmalı. Reşadiye’de bir muhtar yaylalara ev yaptırma konusunda “Önce hayvan getirip ahır yapacaksınız. Sonra ev yapacaksınız” diye bir karar almış. İyi ve doğru bir karar. Hayvancılık öyle gelişir” diye konuştu.

ANNE SÜTÜNDEN SONRA EN YARARLI SÜT KEÇİ SÜTÜ

Anne sütünden sonra en yararlı sütün keçi sütü olduğunu kaydeden Vali Cevdet Can, “Dünyada trend şuanda büyükbaştan ziyade, küçükbaş.  Avrupa küçükbaşa  döndü. Küçükbaş ve  özellikle  de keçi sütü ile alakalı sizin istikbaliniz  parlak” dedi.

LİDER GİRİŞİMCİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Tokat’ta önümüzdeki günlerde lider üreticilerin ödüllendirileceğini ifade eden Vali Cevdet Can, “Herkesi ödüllendiriyoruz. Ancak böyle sizin gibi lider insanları ödüllendirmeyi beceremiyoruz. Önümüzdeki dönemde sizin  gibi ürettiği üründe lider olmuş çiftçileri ödüllendireceğiz” şeklinde konuştu.

3Y’Yİ HAYATIMIZA YERLEŞTİRELİM

3Y’nin ner işte hayata yerleştirilmesi gerektiğini belirten Vali Cevdet “Ne iş yaparsak yapalım  3Y’yi hayatımıza yerleştireceğiz. Yerlilik, yenilikçilik veyeşillik” dedi.

Keçi yetiştiricisi Hülya Solmaz ise hayvancılık işine 10 keçi ile başladığını zaman içinde büyüttüğünü ifade ederek, “ Ben işimi  bilinçli sürdürmek istiyorum. Çiftliğimizi sistemli kurarsak verimimiz artacak. Ben işimi bilinçli olarak yapmak istiyorum” diyerek Vali Cevdet Can’dan destek istedi.

Vali Cevdet Can ve beraberindekiler daha sonra Hülya Solmaz ve Canan Tek’in yetiştirdikleri keçi ağılına giderek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars'ta tarlalar taştan arındırıldıÖnceki Haber

Kars'ta tarlalar taştan arındırıldı

CEVİZİN MARKA YOLCULUĞUSonraki Haber

CEVİZİN MARKA YOLCULUĞU

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar