Şekerbank

Vali Bektaş Besicilerin Sorunlarını Dinledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Bektaş Besicilerin Sorunlarını Dinledi
Vali Bektaş Canlı Hayvan Borsasını Ziyaret Etti
Tofidass
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, kurban bayramı öncesi Manisa Canlı Hayvan Borsası’nda incelemelerde bulundu. 
 
Vali Bektaş’ın hayvan borsasındaki inceleme ziyaretine, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire de katıldı.
 
Ziyaretinde hayvan sahipleriyle sohbet eden Vali Bektaş, kurbanlık almaya gelen Nihat Aksoy adlı vatandaş için satıcı Emrah Güler ile pazarlık yaptı. Vali Bektaş, Emrah Güler'in 950 liraya satmak istediği kurbanlık koçu Nihat Aksoy’a 800 liraya aldı.
 
Vali Bektaş hayvan pazarında padoklarda incelemelerde bulunarak hayvanların sağlığı, kurban fiyatları ve hayvan satıcılarının sorunları hakkında bilgi aldı.
 
İncelemenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, “Kurban bayramı öncesinde üreticilerle birlikte olduk, üreticilerimizin sorunlarını dinledik. Şu ana kadar büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarımızın yüzde 50’si canlı hayvan borsasında yerinde yerini almıştır. Aldığımız bilgilere göre büyük başta birçok hayvan satılmıştır. Ben ziyaretlerinden dolayı sayın valim ve kaymakamıma teşekkür ederim” dedi.
 
Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi de konuşmasında hayvan pazarlarının çok önemli olduğunu belirterek İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak tüm il bazında kontrol ve denetimlerini sürdürdüklerini söyledi. Çebi, “Görüldüğü gibi hiçbir hayvan kulak küpesiz değil ve sağlıklı hayvanlar. Bir aksaklık gördükleri zaman mutlaka hayvan pazarında bulunan resmi veterinerlere hayvanlarını göstererek onları muayene ettirmeleri gerekmektedir. Kurban herhangi bir şüphe götürmemektedir. Özellikle büyükbaş hayvanların 24 aylık olması bunun için de mutlaka süt dişlerinin çıkması gerekiyor. Eğer bir şüpheleri varsa mutlaka bunu veterinerlere kontrol ettirsinler. Ayrıca kulak küpeleri ve hayvan sevk raporları olması gerekiyor. Bunun yanında aşırı koku ve ishali fazla olan hayvanları mutlaka veterinerlere muayene ettirsinler. Hayvan hastalıklarının yayılmasını önlemek için de dışarıdan hayvan alacaklarsa mutlaka hayvanın pasaportunu ve kulak küpelerinin yerinde olup olmadığını kontrol etsinler. Hayvanlar kurban edildikten sonra da kulak küpelerini tarım müdürlüklerine gelerek düşümlerini yapsınlar” diye konuştu.
 
Vali Erdoğan Bektaş da “Kurban bayramı hem bir bayram hem de çeşitli ekonomik yönleri olan bir bayram. Hayvan pazarımızı ziyaret ettik. Dışardan gelen hayvan satıcıları var, kendi yerli üreticilerimiz var. Onları dinledik, ciddi anlamda bir şikayet gözükmüyor, her şey yerli yerinde. Kurban bayramına daha 10 gün kalmasına rağmen hayvan alım satımı devam ediyor. Manisa’da ciddi bir hayvan varlığımız var. Manisa’dan dışarıya giden kurbanlık hayvanlar var. Manisa’ya dışardan gelen hayvan hareketi var. Her şey normal devam ediyor. Hayvan pazarları çok önemli, buralarda ticaret borsamız titizleniyor. Titizlenmek de gerekli, çünkü satıcıların, alıcıların rahat şartlarda alışverişi tamamlamaları lazım. Bunun yöremize çok çeşitli faydaları var. Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılara rağmen, kurban nakilleri, hayvan nakilleri devam ediyor, alım satımı devam ediyor, bir şekilde hayatın akışına bizim de kendimizi uydurmamız lazım. Pazarın kendi bekçileri de var, gördüğümüz kadarıyla güvenli bir ortam” şeklinde konuştu.
 
Terör olaylarının kurbanlık hayvan satışlarına olumsuz etkisinin olmadığına vurgu yapan Vali Bektaş, "Rakamlar gösteriyor ki yaşanan bir sıkıntı yok. Son olayların hayvan hareketlerini engellediğini düşünmüyorum. Çoğunlukla hayvan sahipleri böyle bir sıkıntının yaşanmadığını ifade ediyorlar. Ülkemiz çeşitli sıkıntılar yaşıyor. Ancak bunun ticarete yansıdığını gösterecek bir bulgunun olduğunu görmedim. Hayvan sahipleri hayvanlarının hepsini bir anda getirmez. Daha Kurban Bayramı'na var. Gelir bir miktar hayvan getirir, pazarı koklar, sonra da geri kalan hayvanları nereye sevk edeceğine buradaki ortama göre karar verir. Burada görünen hayvan sayısı gerçek potansiyeli göstermez. Daha 10 gün bu sirkülasyon devam edecek. Türkiye'nin hiçbir tarafından hayvan naklinde bir sınırlama yok” dedi.
 
Vali Bektaş konuşmasının sonunda kurban bayramının herkese hayırlar getirmesini diledi.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Organik Sofralık Üzüm Yetiştiriciliği YaygınlaşıyorÖnceki Haber

Organik Sofralık Üzüm Yetiştiriciliği Ya...

4 Bin 300 Ton Ayçiçeği Alımı YapıldıSonraki Haber

4 Bin 300 Ton Ayçiçeği Alımı Yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar