Şekerbank

VakıfBank, tarım bankacılığı ile tüm tarımsal üreticilerin yanında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VakıfBank, tarım bankacılığı ile tüm tarımsal üreticilerin yanında
Türkiye’nin sürdürülebilir geleceğine yatırım yapan VakıfBank, stratejik önemi giderek daha da belirgin hale gelen tarım sektörünü destekleyen çalışmalarına devam ediyor. Kullanıcı sayısı 155 bine ulaşan TarımKart ile üreticiler, tarımsal faaliyet sırasında ihtiyaç duydukları önemli avantajlardan yararlanıyor. VakıfBank, bitkisel üretimden seracılığa, hayvancılıktan balıkçılığa, üreticilerin tüm işletme ve yatırım kredisi ihtiyaçlarını karşılıyor. VakıfBank tarım kredileri ile bugüne kadar 275 bin çiftçiye dokundu ve kuruluş tarihinden bu yana yaklaşık 8 milyar TL değerinde sektöre finansal hizmet sundu.

VakıfBank tarım bankacılığı uygulamaları alanında deneyimli tarım uzmanları, 50’ye yakın ürün ve hizmetiyle çiftçilerin finansman sorunlarını çözmeye devam ediyor. 

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Hazım AKYOL, yaptığı açıklamada, “Tarım ve hayvancılığın ülkemizin geleceği açısından taşıdığı önemin bilincindeyiz. Bu kapsamda yer alan üreticileri desteklemeyi önemli bir sorumluluk olarak görüyoruz. Her zaman olduğu gibi pandemi döneminde de çiftçilerimizin yanında yer aldık. İlk günden itibaren süreci finansal açıdan en sorunsuz şekilde atlatmalarına destek olacak pek çok uygulamayı devreye soktuk. Bugün de desteklerimizi hız kesmeden sürdürüyoruz. Pandemiden dolayı, üreticilerimizin süreçten kaynaklanan olumsuz etkilerini en aza indirgemek amacıyla VakıfBank Tarım Bankacılığı Tablet uygulamamamızı hayata geçirdik. Uygulama ile finansal destek almak isteyen çiftçilerimize birçok konuda şubeye gitmeden tablet ile hizmet verebilir duruma geldik. Böylelikle, çiftçilerimize sadece kredi desteği vermekle kalmıyor, mobil uygulamalarımızla da hayatlarını kolaylaştırıyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, sözleşmeli üretim yapan çiftçilerimizin ürün bedellerinin sorunsuz ve sağlıklı şekilde ödenebilmesine aracılık ettik. Bu kapsamda Kayseri, Turhal, Çorum, Erzurum-Erzincan şeker fabrikaları için şeker pancarı üreten yaklaşık 25 bin çiftçiye pandemi kuralları çerçevesinde ürün bedeli ödemelerinin hızlı ve sorunsuz şekilde yapılmasına yardımcı olduk. Yine çay üretimi konusunda ülkemizin köklü kuruluşu Çaykur ile protokol imzaladık. Protokol kapsamında Çaykur için çay üreten yaklaşık 15 bin üreticiye, ürün bedeli ödemelerinin gerçekleşmesine yerinde destek verdik.   Önümüzdeki dönemde destek ve erişimimizi artırarak daha fazla çiftçiye ulaşmayı ve ülkemiz tarımını geleceğe güvenle taşımaya katkı sağlamayı sürdüreceğiz” diye konuştu. 

TarımKart üreticinin hasat döngüsüne uygun ödeme koşulları sunuyor

Tarımsal üreticilere yönelik yılda bir ödeme kolaylığı sunan VakıfBank TarımKart, üreticilerin tarımsal üretimini gerçekleştirmesine yönelik olarak ihtiyaç duyduğu yem, gübre, akaryakıt gibi girdileri finanse edebiliyor. Üye işyerlerinden yapılacak alışverişlerde ödemesiz dönem ve indirimli faiz oranı gibi pek çok avantaj da sunuyor. Ayrıca üreticiler dilediği takdirde tüm limitini nakit olarak tüm banka ATM’lerinden hasat döngüsüne uygun şekilde yılda bir ödeme imkanı ile kullanabiliyor.

VakıfBank Mobil ile tarımsal üreticilere kolaylık

VakıfBank ayrıca VakıfBank Mobil ile üreticilere birçok bankacılık hizmetini evlerinde ve ücretsiz olarak sunuyor. TarımKart’ını aktif olarak kullanan çiftçilere tanımladığı Mobil Çiftçi Paketi ile hesap açma, nakit avans çekme, para transferi gibi birçok işlemi Mobil üzerinden ücretsiz olarak yapabilme imkânı tanıyor. 

Tarımsal üreticilere özel krediler VakıfBank’ta

VakıfBank yılda bir ödeme imkanı ve uygun faiz oranları ile tarımsal faaliyet bazlı birçok kredi ürünü ile tarımsal üreticilere finansal destek sağlamaya da devam ediyor. Çiftçilere, bitkisel Üretim Kredisi, Süt/Besi Hayvancılığı Kredisi, Örtü altı Kredisi, Arıcılık Kredisi, Tarımsal İşletme Kredisi, gibi işletme kredilerine ek olarak Traktör Kredisi, Araç Kredisi, Makine- Ekipman Kredisi ve Tarım Arazisi Alım Kredisi gibi yatırıma yönelik krediler sunuluyor. Bunlara ek olarak, IPARD Proje Kredisi, Niyet Mektubu ve Hibe Destekli Yatırım Kredisi, Kırsal Kalkınma Yatırımlarına Yönelik Hibe Destekli Proje Kredisi ve Tarımsal Yatırım Kredisi başlıkları altında proje kredileri ve ELÜS (Elektronik Ürün Senedi) karşılığı Spot kredi ürünleri tüm ihtiyaç duyan tarımsal üreticilerin kullanımına sunuluyor. 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Toros Tarım İhracatta Yine ŞampiyonÖnceki Haber

Toros Tarım İhracatta Yine Şampiyon

Tarımsal girdi fiyat endeksi yıllık %22,15, aylık %1,71 arttıSonraki Haber

Tarımsal girdi fiyat endeksi yıllık %22,...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar