Şekerbank

Üreticimiz alternatif ürünle Kinoa'ya yönelmelidir.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üreticimiz alternatif ürünle Kinoa'ya yönelmelidir.
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın uygulamaya koymuş olduğu "Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Baskil İlçesi'nde Kinoa yetiştiriciliği yapıldı. Düzenlenen tarla günü ile Kinoa bitkisinin tanıtımı yapılarak üreticilere Kinoa hakkında bilgiler verildi.

Düzenlenen Tarla Günü'ne İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Haydar AKTAR, TKDK İl Koordinatörü Ülkü ALTUNDİŞ, Baskil Belediye Başkanı İhsan AKMURAT, Baskil Ziraat Odası Başkanı Faruk ÇETİN, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Yılmaz ATAŞ, Baskil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet AYHAN, Bakanlığımıza bağlı kurumların temsilcileri, personel, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kinoa Tarla Günü Etkinliğinde konuşan İl Müdürü Turan KARAHAN, öncelikle İstanbul'da yaşanan terör saldırısını kınarken, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Kinoa bitkisinin faydalarına değinen KARAHAN; "Üreticimiz alternatif ürünlere yönelmelidir. Kinoa bitkisi de kolay yetiştirilme şekli ile önemli bir alternatif olacaktır. Gluten içermediğinden özellikle Çöl yak hastaları için vazgeçilmez bir bitkidir. Yine yüksek besin değeri nedeniyle astronotlar uzayda bununla beslenmekteler. Bu kadar çok özelliğe sahip olan kinoa'yı İl Müdürlüğümüz ve Baskil İlçe Müdürlüğümüzün destekleri ile Baskil'de Mehmet GEÇEN isimli vatandaşımız 28 dönüm arazide yetiştirdi. Kendisini tebrik ediyorum. Kendisine ürün hasadında da yardımcı olacağız" dedi.

Konuşmasında Baskil'de çiftçilerin genelde tek yönlü üretim yaptıklarını ve zaman zaman afet durumlarında emeklerinin boşa gittiğini belirterek, alternatif ürünlere de yönelmenin önemine değindi.

Gıda Tarım ve hayvancılık Bakanlığı olarak bağlı kurumların koordineli bir şekilde çalışması ile kinoa bitkisinden farklı şekillerde yararlanılabilecek. Bu konuya değinen Elazığ El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Haydar AKTAR, kendilerinin müdürlük olarak kinoa bitkisinden boya elde ederek yararlandıklarını dile getirdi.

Tarla Gününe katılan TKDK Elazığ İl Koordinatörü Ülkü ALTUNDİŞ ise kinoanın şimdilik hibe desteği listesinde yer almadığını, destek kapsamına alınması durumunda bu bitkinin hibe desteği ile ekilebileceğini belirtti.

Baskil'de kinoa üretimi yapan Mehmet GEÇEN ise bu süreçte kendisine destek olan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Baskil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
10 Ekip 30 Kontrolör İle Biçerdöver Kontrolleri Başladı. Dane Kaybına Geçit Yok!!!Önceki Haber

10 Ekip 30 Kontrolör İle Biçerdöver Kont...

Hayvancılığımızdaki Barınak Sorununa Büyük DestekSonraki Haber

Hayvancılığımızdaki Barınak Sorununa Büy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar