Şekerbank

Üreticilere Yüzde 50 Hibeli 8 Bin Adet Meyve Fidanı Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üreticilere Yüzde 50 Hibeli 8 Bin Adet Meyve Fidanı Dağıtıldı
Tofidass

Çankırı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün Meyve fidanı dağıtım programına Vali Yardımcısı Zeki KARACA, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi ŞEKER, İl Genel Meclisi Üyeleri, İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ile Çiftçilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Meyve fidanı dağıtım programında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman ÇAKIR; "İlimizde modern teknik meyveciliği geliştirmek amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak 2013 yılından itibaren tek tek fidan dağıtımı terkedilmiş ve en az 1 dekar kapama meyve bahçesi tesis etmek isteyen çiftçilerimize projeli bahçeler kurulmaya başlanmıştır.

İl Müdürlüğümüz tarafından Bakanlığımızın Meyveciliğe verdiği Sertifikalı Fidan desteklerinin yanında 2018 yılında   %50' si İl Özel İdare destekli,   % 50 si çiftçi katkılı Meyveciliği Geliştirme Projesi uygulamaktayız. Bu kapsamda İlimiz genelinde istatistiki verilere göre yaklaşık 25.000 dekar meyve bahçesi yer almaktadır.

Projeden en az 1 dekar ve üzeri tek türle Ceviz, Elma, Armut, Kiraz, Vişne, Asma, Ayva Kapama Meyve Bahçesi kurmak isteyen çiftçilerimize gerekli olan bilgilendirme toplantıları yapılmış bizzat yerinde ve görsel anlatımlarla meyve bahçesi kuracak çiftçilerimiz eğitime tabi tutulmuştur.  İlimiz merkez ve ilçe köylerinde projeye toplam 134 Çiftçimiz başvuru yapmıştır. Projeye başvuran 134 kişiden alınan talepler doğrultusunda 8.000 adet fidan üreticimize teslim edilecektir.

Bu Proje ile 3.500 adet Ceviz fidanı, 1.450 adet elma fidanı 350 adet armut fidanı, 400 adet kiraz fidanı, 550 adet vişne fidanı, 1.500 adet asma fidanı, 250 adet ayva fidanı olmak üzere 8.000 adet fidan ile 2018 yılında kapama meyve bahçesi tesis edilecektir.  

8.000 adet fidanımızı bu gün itibari ile toprakla buluşturmak meyveye dönüştürmek amacıyla İl Özel İdaremizin %50 desteğiyle sizlere teslim ediyoruz. Sizlerden talebimiz toplantı salonunda teknik elamanlarımızca size yapılan eğitime uyarak ve uygulayarak bu fidanlarımıza sahip çıkmanızdır. Fidanların bakım ve isteklerini karşılamanızdır. İlk yıllarda sulama çok önemli dikkat edelim, yılı içerisinde herhangi bir sorun ve sıkıntı olursa İl Müdürlüğümüze mutlaka uğrayın, bizde sizleri mevcut adresinizden takip ederek yerinde inceleme ve tespitlerimizi yapacağız. Lütfen fidanlarımıza sahip çıkalım Milli servet olan bu fidanlarımızı meyveye dönüştürelim.

Projenin hazırlanmasında emeği geçenlere, ayrıca projemizin uygulanmasında destek olan başta Sayın Valimiz olmak üzere, İl Özel İdaremize, İl Genel Meclisimize Tarıma ve Çiftçimize vermiş oldukları bu desteklerden dolayı şükranlarımı arz eder, saygılar sunarım." Dedi.

İl Müdürü Osman ÇAKIR'ın konuşmalarının ardından çiftçilere ve basın mensuplarına fidan dağıtımı yapıldı.

Çiftçiler ise bu projeden memnun olduklarını, Meyvecilik yapan bizlere kolaylık sağlandığı ve kaliteli meyve fidanlarından %50 destekleme aldıklarını belirterek, İl Müdürlüğüne ve İl Özel İdaresine bu destek ve projelerinden dolayı teşekkür ederiz, Çankırı da zor şartlarda meyvecilik yapıldığını ve bu desteklemenin devamını istediklerini dile getirdiler.

Ayrıca meyve fidanı dağıtımından önce İl Müdürlüğü toplantı salonunda Meyve Yetiştiriciliği konusunda, Ziraat Teknikeri Hasan ÇELİK tarafından fidan dikimi, kök budaması, dikim budaması detaylı bir şekilde anlatıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Atilla: Diyarbakır'ın Tarımda Öncü Bir Şehir Olması İçin Birlikte ÇalışacağızÖnceki Haber

Başkan Atilla: Diyarbakır'ın Tarımda Önc...

Zeytincilik Sektörü İhracatta 500 Milyon Dolarlık Hedef KoyduSonraki Haber

Zeytincilik Sektörü İhracatta 500 Milyon...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar