Şekerbank

Üreticilere ücretsiz fide desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üreticilere ücretsiz fide desteği
Tofidass

Kütahya Belediyesi, 792 üretici vatandaşımıza 126 bin 576 adet Domates ve Biber Fidesi desteği sağladı.
Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında üreticimize destek sağlamak ve salgının olumsuz etkilerinin en az seviyeye indirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Kütahya Belediyesi, köyden mahalleye dönüşen 26 mahalledeki Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı 760 üretici, Üreticiler Birliği üyesi 7 köyden 36 üretici ve Hobi olarak bu işle iştigal eden vatandaşlarımıza toplam 167 bin adet Domates ve Biber Fidesi desteğinde bulundu.
Kütahya Belediyesi’nin Tarımsal Kalkınmayı Destekleme amaçlı Fide Üretim ve Dağıtım projesi kapsamında Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı Şehzadeler Parkı içinde yer alan 2000 m2’lik sera alanında üretilen fidelerin dağıtım töreninde konuşan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK; Yerel seçimlerden önce vatandaşlarımıza ‘Kütahya’da üretimi destekleyeceğiz, bitkisel ve hayvansal üretim konusunda gerekli olan alt yapıyı en iyi şekilde değerlendirerek üreticilerimizin yanında olacağız’ dedik. Bugün bu ilki yaşamanın ve yaşatmanın onurunu yaşıyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı huzurunuzda kutluyorum.
İçinde bulunduğumuz tesis atıl bir tesisti. Bu alanın bakımını yaptık ve milletimizin kaynakları ile elde edilmiş olan bu tesisi biran önce değerlendirmek için bir taraftan belediyemizin kullandığı park bahçe ve benzeri regresyon düzenlemelerinde ihtiyacımız olan çiçekleri ürettik, bir taraftan da milletimizin en büyük ihtiyaçlarından birisi olan meyve ve sebze üretimine destek olabileceğimiz bir alan oluşturduk.
Biz şehrimizde özellikle üretimde ilkleri yaşamanın ve Türkiye’ye örnek olmanın onurunu yaşıyoruz. Şu anda milletimizin en öncelikli ihtiyacı olan gıdaları üretecek olan siz hemşehrilerimize bir nebzede olsa ‘sizin yanınızdayız, size destek olacağız’ diye yaklaşık 167 bin fidemizi yetiştirdik ve sizlere ücretsiz olarak veriyoruz. Katkı ve desteklerinden dolayı Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, dedi.
Program Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK’ın üretici hemşehrilerimize ulaştırmak üzere Mahalle Muhtarlarına Domates ve Biber Fidelerini teslim etmesi ile sona erdi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzmir’in meşe ormanları yeniden yeşeriyorÖnceki Haber

İzmir’in meşe ormanları yeniden yeşeriyo...

Vanda Hayvan İçme Suyu İçin Enerji Panelleri KuruluyorSonraki Haber

Vanda Hayvan İçme Suyu İçin Enerji Panel...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar