Şekerbank

Ülkemizin İlk İncir Hasadı Mersin’de Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ülkemizin İlk İncir Hasadı Mersin’de Başladı
Tofidass

Mersin Akdeniz İlçesi Bağlarbaşı Mahallesinde düzenlenen hasat etkinliğine Akdeniz Kaymakamı Muhittin PAMUK, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Vekili Savaş ERKUT, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Barış KILINÇ, İlçe Müdürü Mehmet Dinçer GÖÇMEN, İlçe protokolü, Çukurova Üniversitesi Bahçe Bitkileri Bölümünden Prof. Dr. Ayzin KÜDEN, çevre mahalle muhtarları, İl-İlçe teknik personeli ve çiftçiler katılım sağladı.

Mersin'in çok verimli ve bereketli bir şehir olduğunun altını çizen Akdeniz İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk; "Kentimize değer katan birçok önemli tarım ürününe sahip olduğumuzu düşünüyorum. Ülkemizin ilk incir hasadını İlçemizde yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bağlarbaşı Mahallemizde 400 dekar alanda yetiştirilen kara inciri, çiftçimizle el ele vererek ürünlerimizin kalitesini yükselterek, kooperatifleştirmeye daha fazla önem vererek ürünlerimizin katma değerini arttırmalıyız. Ürünlerimizi özellikle yurtdışında markalaştırmak için çeşitli festivaller düzenleyerek ihracata yönelik üretim gerçekleştirmeliyiz. Kara incirin önemini İlimize ve Ülkemize tanıtmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

İlçe Müdürü Mehmet Dinçer Göçmen yaptığı açıklamasında ise; "Mersinden Siyah İncirinin taze olarak gittiği ülke pazarlarında kalite ve tüm özelliklerini koruyarak tüketilmesi ve buna göre yurt dışında talep oluşturması son derece önem arz etmektedir'' dedi. ''Ülkemiz ve İlimiz için böylesine önemli ve değerlidir.  Ülkemize ve İlimize böylesi önemli bir ürünü kazandıran, erkenden buluşturan çiftçilerimize teşekkür ediyor, kendilerinin her zaman yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum." dedi.

Prof. Dr. Ayzin KÜDEN ; "Bahçenin büyüklüğüne göre döllenmenin daha iyi olması için 1-2 adet erkek incir ağacı dikilmelidir. Bölge İklimi incir yetiştiriciliği için son derece uygun şartlar barındırıyor. Buradaki üretimi artırmak için çiftçimizi bilgilendirmeliyiz." dedi.

Konuşmaların ardından kara incir ile yapılan dondurma misafirlere ikram edildi. Sonrasında ise kara incir bahçeleri gezilerek program sonlandırıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinin Başarılı Öğrencileri Amerika’ya GidiyorÖnceki Haber

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinin Başa...

Karaman'da Karadrina Kurdu AlarmıSonraki Haber

Karaman'da Karadrina Kurdu Alarmı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar