Şekerbank

Ülke Genelindeki Örnek Bahçeler Gezildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ülke Genelindeki Örnek Bahçeler Gezildi
Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Kemah İlçe Müdürlüğünce müşterek yürütülen ve KUDAKA tarafından desteklenen "Kömür Köyü Organik Meyvecilik Havzası Projesi" kapsamında teknik gezi düzenlendi.
Tofidass

Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz başkanlığındaki teknik heyet ilk olarak  İstanbul'daki Kömür Köyü Kalkındırma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği üyeleri ile toplantı yaparak projede yapılan ön çalışmalar hakkında köyde arazisi olan maliklere bilgi verdi. Toplantıda projede izlenecek yol, projenin ilerleyişi, yaşanabilecek problemler gibi bir çok konu masaya yatırıldı.

Daha sonra sırasıyla Tekirdağ, Çanakkale, Yozgat ve Samsun'daki örnek bahçeler ziyaret edildi. Bahçelerde uygulanan projeler detaylı olarak incelenirken, Kemah'ın Kömür Köyünde uygulanacak proje ile benzerlik arzedenler gözden geçirildi.

Teknik gezi hakkında bilgi veren Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz tarımın kalkınmasının önündeki engellerin başında parçalanmış tarım arazilerinin olduğunu dile getirdi.  İl Müdürü Yılmaz, parçalanmış arazilerin tarımı ekonomik olmaktan uzaklaştırdığını söyledi. İl Müdürü Yılmaz uygulamak istedikleri proje ile bu sorunu ortadan kaldıracaklarını ve hayata geçirilecek sanayi odaklı meyvecilik projesiyle sınırları ortadan kaldıracaklarını söyledi. Kemah ilçesine bağlı Kömür köyünce uygulanacak proje ile 1500 dekarlık alanın tek bir parsel haline getirileceğini söyledi.

Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, Erzincan'da 2014 yılı sonu itibarıyla 70 bin hektar tarım arazisinin kullanılmadığını kaydederek, uygulanacak bu projenin hem Erzincan hem de bölge için model oluşturacağını vurguladı. Kullanılmayan tarım arazilerinin benzer projelerle meyvecilik sektörünün hizmetine sunulabileceğini belirten Yılmaz, projenin bölgenin kalkınmasında ve istihdam yaratılmasında önemli rol oynayacağını vurguladı.Kemah'ın Kömür köyünde 1500 dekarlık alana, yaklaşık 100 bin adet meyve fidanı dikmeyi planladıklarını söyleyen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, geniş çaplı ve detaylı bir proje hazırladıklarını söyledi.

Yapılan teknik gezinin son derece faydalı olduğunu kaydeden İl Müdürü Yılmaz, meyvecilik sektöründe yaşanan gelişmeleri yakından görme fırsatı yakaladıklarını söyledi. Projede görev yapacak teknik ekibin de geziye katıldığını vurgulayan Yılmaz, projenin hayata geçirilmesinin Erzincan'a ve Kemah'a büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Altıntaş’ta Tarla GünüÖnceki Haber

Altıntaş’ta Tarla Günü

Merkez Bankası: Gıda fiyatlarındaki yükseliş trendi sürecekSonraki Haber

Merkez Bankası: Gıda fiyatlarındaki yüks...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar