Şekerbank

TürkTraktör'ün Teknik Eğitimin Sanal Dünyası Projesi Springer’da Örnek Gösterildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TürkTraktör'ün Teknik Eğitimin Sanal Dünyası Projesi Springer’da Örnek Gösterildi
Türk otomotiv sektörünün ilk üretici kuruluşu ve tarım mekanizasyonu alanında lider firması TürkTraktör’ün hayata geçirdiği Teknik Eğitimin Sanal Dünyası projesi, dünyanın en saygın akademik yayıncılarından Springer dergisinin Eylül sayısında incelendi. Projeyle ile ilgili yayımlanan makalede, sanal gerçeklik eğitiminin öğrenme üzerinde yüzde 81 oranında pozitif etkisi olduğu, insan kaynaklı hataları yüzde 89 oranında azalttığı, montaj becerilerini ise yüzde 28 arttırdığı belirtiliyor.

Sanal gerçekliğin öğrenme üzerindeki etkisini araştırmak üzere 2016 yılında 112 TürkTraktör operatörünün katılımıyla deneysel bir çalışma olarak başlayan proje, Hacettepe ve Pamukkale Üniversiteleri’nin de katkısıyla 2017 yılında AB Komisyonu tarafından kabul edildi. 2018 yılında Sağır/İşitme engelli çalışanları da kapsayacak şekilde genişleyen projenin başarısı, başta Avrupa Komisyonu En İyi AB Projesi Uygulaması, T.C. Cumhurbaşkanlığı – Türkiye Erişilebilirlik Ödülü ve MESS İş Güvenliğinin Yıldızları – İSG Özel Ödülü olmak üzere pek çok kurum tarafından tescillendi.

Ankara ve Sakarya Fabrikaları'nda kurulan Sanal Gerçeklik Eğitim Laboratuvarları'nda öncelikle Şanzıman Montaj bölümünün operasyonlarında başlayan proje Yalın Üretim, İSG, Çevre, Enerji gibi metodik eğitimlerin yanı sıra Lojistik, Talaşlı İmalat gibi bölümlerin temel operatörlük eğitimleri ile genişleyerek devam etti.

Tamamlanan eğitimlerin sonrasında 6 aylık süre boyunca ilgili operasyondaki operatör kaynaklı hata sayıları takip edildi. Gerçekleştirilen takip sonucunda sanal gerçeklik eğitimi alan birimlerde operatör kaynaklı hata sayılarında yüzde 89 oranında düşüş gözlemlendi. Üretim sürecine sağladığı pozitif katkıyla oldukça dikkat çeken proje, kazandığı ödüllerle de ne kadar başarılı olduğunu kanıtladı.

 Teknik Eğitimin Sanal Dünyası projesi kazandığı ödüllere ek olarak bilimsel makalelerde de yayımlanarak bilim dünyasında da öne çıkmayı başardı. 2018 yılında Başkent Üniversitesi'nin düzenlediği kısa adı DILET 2018 olan “II. International Conference on Distance Learning and Innovative Educational Technologies”in bildiri kitabında yayımlanan proje, SCI indekste taranan ve akademik camianın en prestijli yayın şirketlerinden biri olan Springer’ın bilim ve mühendislik dergisinde de yayımlandı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gürer: “İktidar, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarına kayıtsız kalıyor”Önceki Haber

Gürer: “İktidar, mevsimlik tarım işçiler...

CHP’den Gübre Fiyatlarındaki Artış Araştırılsın TeklifiSonraki Haber

CHP’den Gübre Fiyatlarındaki Artış Araşt...

Haber Yorumları

  • Faik can28-09-2021 14:21

    Ziraat banka borçlarından erteleme varmı yokmuş bir yetkili ćıkıp bir açıklama yapsa 100 binleri ilgilendiren bir konu

  • Faik can28-09-2021 14:21

    Ziraat banka borçlarından erteleme varmı yokmuş bir yetkili ćıkıp bir açıklama yapsa 100 binleri ilgilendiren bir konu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar