Şekerbank

Türkiye'nin ZEYTİN'i İzmir'de konuşuldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'nin ZEYTİN'i İzmir'de konuşuldu
Türkiye zeytin ve zeytinyağı sektörünün etkin kümelenme stratejilerinin belirlenmesi amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB) tarafından desteklenen ve TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) tarafından yürütülen "Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü Ulusal Kümelenme Stratejileri Geliştirilmesi Projesi" nin kapanış programı 25 Kasım 2015 tarihinde, İzmir Hilton Oteli'nde düzenlendi.
Tofidass

Türkiye zeytin ve zeytinyağı sektörünün etkin kümelenme stratejilerinin belirlenmesi amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB) tarafından desteklenen ve TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE)  tarafından yürütülen "Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü Ulusal Kümelenme Stratejileri Geliştirilmesi Projesi"  nin kapanış programı 25 Kasım 2015 tarihinde,  İzmir Hilton Oteli'nde düzenlendi.  

Programa Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Ümit Bayram Kutlu, Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Mehmet Ali Olgun, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, Türkiye Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nursel K. Tekalmaz,  Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konsey Üyeleri, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen akademisyenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve zeytinyağı sektör temsilcileri katıldı.

Projenin kapanış programında söz alan GTHB Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Ümit Bayram Kutlu, 2023 yılı için zeytin ve zeytinyağında üretim hedefinin 3 milyon ton yağlık zeytin ve 600 bin ton zeytinyağı olduğunu vurgulayarak,  "zeytinde ne kadar çok markalaşırsak, sektörin katma değeri o oranda artacaktır" dedi.  Kutlu, Yaklaşık bir yıllık çalışma içerisinde sonuçlanan projenin, özel sektör, kamu kurumları ve üniversiteler için ciddi bir rehber olacak çok önemli çıktılar sağlamış olduğunu söyleyerek,  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yakın bir tarihte zeytin ve zeytinyağı üreticileri için kümelenme desteklemesi yapacağını, eski dağınık zeytin bahçelerinin rehabilitasyonu projesi ile zeytin ve zeytinyağı üreticiliğine önemli katkılar sağlanacağının da müjdesini verdi.   

Türkiye'de önemli tarımsal üretim kollarından biri olana zeytincilik, Dünyada az sayıda olan zeytin üreticisi ülkeleri arasında çetin bir rekabete sahne oluyor. Bu rekabette ürettiğimiz zeytin ve zeytinyağının dünya pazarında etkin değerine ulaşabilmesi, rekabet gücünün arttırılması, üretim ve pazarlama kanallarındaki sorunların bertaraf edilmesi, ülkesel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması amacı ile Nisan 2014 tarihinde başlatılan proje kapsamında, zeytin ve zeytinyağı sektöründe etkin kümelenme stratejileri ve politikaları oluşturmak hedefleniyor.

Kümelenme; belirli bir coğrafi bölgede, belirli bir sektördeki değer zincirinde yer alan firmaların, destekletici kuruluşların ve araştırma kuruluşlarının ortak akıl ile belirledikleri hedeflere ulaşmak için yaptıkları sürdürülebilir örgütlü faaliyet olarak tanımlanıyor.​

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manda Yetiştiriciliği DestekleniyorÖnceki Haber

Manda Yetiştiriciliği Destekleniyor

Sertifikalı Nar Üreticileri GeliyorSonraki Haber

Sertifikalı Nar Üreticileri Geliyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar