Şekerbank

Trakya Bölgesi 2. buğday teknik komite toplantısı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trakya Bölgesi 2. buğday teknik komite toplantısı yapıldı
0
Tofidass

Namık Kemal Üniversitesi, (NKÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Trakya Bölgesi'nin gerek toprak varlığı gerekse uygun ekolojisi ile ülkenin önemli tarımsal potansiyeline sahip bir bölgesi olduğunu bildirdi.

NKÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Trakya Bölgesi 2. Buğday Teknik Komite Toplantısı, Ziraat Fakültesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.

İstanbulluoğlu, ziraat fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, buğday tarımının Trakya bölgesinin sosyo-ekonomik yapısında oldukça önemli bir role sahip olduğunu belirtti.

Buğday tarımında, son yıllarda yoğun olarak ortaya çıkan küresel iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin görüldüğünü ifade eden İstanbulluoğlu, şunları kaydetti:

"Küresel iklim değişikliğinin etkileri sonucu biyotik ve abiyotik stres faktörlerindeki artışlarla çeşit sorunu ve hatalı kültürel uygulamalar verim ve kalitede azalmalara neden oldu. Bu sorunların aşılabilmesi için öncelikle üretime alınacak buğday çeşitlerinin stres faktörlerine karşı dayanıklılık veya tolerans özellikleri iyileştirilmeli."

İstanbulluoğlu, bölgede sürdürülebilir buğday tarımı için ilgili kamu kurum ve kuruluşlar ile özel sektör işbirliği ve koordinasyonunun sağlanmasının kaçınılmaz bir zorunluluk haline geldiğini kaydetti. 

Toplantıda, katılımcıların katkı ve önerileri ile belirlenen bölgede buğday tarımında karşılaşılan üretim aşamasında ekim nöbetinin uygulanmayışı, toprak işlemedeki yanlışlıklar, çeşit sorunu, hastalık ve zararlı sorunu, borsa ve pazarlama sorunları, kalite sorunları, tohumluk dağıtımı gibi sorunların değerlendirilerek, çözüm yollarının tartışıldığı ifade edildi.

Ayrıca, Trakya Bölgesi'nde buğday üretim sorunlarını çözüme kavuşturacak ve üniversite başta olmak üzere diğer kamu kuruluşları, özel sektör kuruluşları ile üretici birliklerinin koordinasyonu ile hayata geçirilecek entegre projelerin rapor haline getirildiği kaydedildi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayseri Şeker’in Kapanmasına Yol Açacak Arsa Satışı İle İlgili Belirsizlik Çalışanları Ve Pancar Ekicilerini EndişelendiriyorÖnceki Haber

Kayseri Şeker’in Kapanmasına Yol Açacak...

Agri Vıp Çukurova Fuar Projesi" TanıtıldıSonraki Haber

Agri Vıp Çukurova Fuar Projesi" Tanıtıld...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar