Şekerbank

Toros Tarım’a Gübre Sektörünün Çatı Örgütü IFA’da Yeni Görev

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toros Tarım’a Gübre Sektörünün Çatı Örgütü IFA’da Yeni Görev
Temel olarak bitki besin maddesi üretimine odaklanan Tekfen Kimya Sanayi Grubu’nun çatı şirketi ve Türkiye’nin en büyük tarımsal sanayi kuruluşu olan Toros Tarım, Uluslararası Gübre Sanayi Birliği (IFA) bünyesinde yeni oluşturulan Sürdürülebilirlik Komitesi’nin Stratejik Danışmanlık Ekibi’ne davet edildi. Sürdürülebilirlik Komitesi’nin, küresel gıda güvenliğinin sağlanmasında önemli bir rol üstlenen gübre endüstrisinin sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda atacağı adımlara rehberlik etmesi hedefleniyor. Toros Tarım’ı Sürdürülebilirlik Komitesi’nde Kurumsal Sürdürülebilirlik, Risk ve Yönetişim Direktörü Burcu Türkeş temsil edecek.

Türkiye’nin en büyük gübre üreticisi Toros Tarım, aktif üyelerinden biri olduğu Uluslararası Gübre Sanayi Birliği’nde (IFA) önemli görevler almayı sürdürüyor. 69 ülkeden 500’e yakın üyesiyle küresel gübre sanayisini temsil eden en önemli sektörel kuruluş olan IFA, gübre endüstrisinin sürdürülebilir bir sektör olarak geleceğinin planlanmasında da etkin bir rol oynuyor. Toros Tarım, sürdürülebilir hedefler doğrultusunda adımlarını atan kuruluşta, yeni oluşturulan Sürdürülebilirlik Komitesi’nin Stratejik Danışmanlık Ekibi’ne davet edildi. 2019 yılından bu yana Toros Tarım’ı IFA’da temsil eden Sürdürülebilirlik, Risk ve Yönetişim Direktörü Burcu Türkeş; bu yeni görevde de Toros Tarım’ı temsil etmeye devam edecek. Türkeş, IFA bünyesindeki Teknik ve Sağlık, Emniyet, Çevre Komitesi Stratejik Danışmanlık Ekibi’nin (SAT) yanı sıra Sürdürülebilirlik Çalışma Grubu’nda da görev alıyor.

Türk gübre sektörünün global temsiliyeti artacak 

Sürdürülebilirlik Komitesi’nin Stratejik Danışmanlık Ekibi’nde Toros Tarım’ı temsil edecek olan Burcu Türkeş, Toros’ta göreve başladığı ilk günden beri dirsek dirseğe çalıştığı IFA’da bir kez daha önemli bir karar kurulunda görev almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Türkeş; “Türkiye’nin en büyük gübre üreticisi Toros Tarım olarak inovatif ve sürdürülebilir çözümleri tarım sektörümüzle buluşturmayı görevimiz olarak görüyoruz. Bu komitede bulunmak hem Toros’un hem de Türk gübre sektörünün uluslararası temsiliyeti açısından oldukça önemli. Aynı zamanda global gübre sektöründeki trendlerin takibi için açısından da oldukça faydalı olacağını düşünüyorum” dedi. 

Bu yeni çatı komite ile IFA, küresel gıda güvenliği açısından hayati önem taşıyan gübre endüstrisinin bir yandan “Açlık ve Yetersiz Beslenmeye Son” küresel hedefine giden ortak çözümlere odaklanırken, aynı zamanda sürdürülebilir tarım uygulamaları ile çevrenin korunması, kuraklık ve biyoçeşitlilik kaybının önlenmesinde de etkin bir rol üstlenmesini hedefliyor. Yeni oluşum, sektöre sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda ortak akıl ile yön verirken, gübre üreticilerinin sürdürülebilir bir gelecek için atacakları adımlar ve iyi uygulama örnekleri konusunda da onlara rehberlik edecek.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Marmaris Balı İçin Kurtuluş PlanıÖnceki Haber

Marmaris Balı İçin Kurtuluş Planı

Kuru incirin ihracat yolcuğu 6 Ekim’de başlayacakSonraki Haber

Kuru incirin ihracat yolcuğu 6 Ekim’de b...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar