Şekerbank

TOKAT’TA GÜVENİLİR GIDA ve ORGANİK TARIM İÇİN İKİ BÜYÜK DESTEK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TOKAT’TA GÜVENİLİR GIDA ve ORGANİK TARIM İÇİN İKİ BÜYÜK DESTEK
Vali Cevdet Can, Gümenek mevkiinde üretim yapan çiftçileri ziyaret ederek, hasat çalışmalarını yerinde inceledi.
Tofidass
130 dekarlık alanda 15 çeşit yeşillik üreten ve  Türkiye’nin çeşitli illerine dağıtım yapan Mehmet Kargı ve Mehmet Seyrekoğlu’nun  hasat çalışmalarını Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Yavaş beraberinde inceleyen Vali Cevdet Can, yapılan üretim karşısında duyduğu memnuniyetini ifade etti. Hasat yapan çiftçilerle bir süre sohbet eden Vali Cevdet Can, marul, dereotu, reyhan gibi ürünlerden hasat yaptı.
 
Önümüzdeki yıllardan itibaren bu toprakların ve üretilen ürünlerin daha kıymetli hale geleceğini belirten Vali Cevdet Can,  Kelkit ve Yeşilırmak Vadisindeki ürünlerin sulama sistemleri ile birlikte kuraklığa dayanıklı hale geleceğini kaydetti. Burada yetişen ürünlerin neslinin kesilmeyeceğine dikkat çeken Vali Cevdet Can, çiftçilere iki önemli müjde verdi. Güvenilir gıda ve organik tarımda Tokat’ın merkez olması için sistemlerin oluşturulacağını söyleyen Vali Cevdet Can, “Bu mübarek ve bereketli topraklarda yapılan tarım için bazı kararlar aldık. Bu kararları bu yıl uygulamaya başlayacağız. Türkiye’deki fiyat analizlerini yapacak Pazarlama ve Rehberlik Destek (PRD) birimi oluşturuyoruz. Bunlara dijital altyapı hazırlayacağız. Bilimsel altyapı oluşturacağız ve dünyayı görebileceğiz. Örneğin marul üretimi yapıyorsunuz. Geleceksiniz Tarım İl Müdürlüğü’ne ya da telefon edeceksiniz, marulla ilgili bugün dünyadaki durum ne hepsini görüp, değerlendirebileceksiniz. Burada önemli olan hem üretici, hem de tüketicinin korunmasıdır” dedi.
 
Vali Cevdet Can, ikinci müjdeli haberinde ise güvenilir gıda ve organik tarım uygulaması yapan çiftçilerin sertifikasyonlarını almaları konusunda Özel İdare bütçesinden destekleneceğini söyledi. Seracılık yapan çiftçilerin belli bir oranda desteklendiği gibi güvenilir gıda ve organik tarım yapan çiftçilerin sertifikasyonlarını almaları konusunda  destekleneceğini belirten Vali Cevdet Can,  “Güvenilir gıda, organik tarım uygulamaları noktasında Tokat’ı merkez yapmak için iki tane kurumsal iş yapmaya karar verdik. Birincisi rehberlik ve pazarlama destek birimi kuruyoruz. Diğeri de sertifikasyonlara özel idare olarak destek vereceğiz. Bir kısmı bizden bir kısma çiftçiden olsun. Amacımız çiftçimizin refah seviyesini yükseltmek” diye konuştu.
 
İnceleme ziyaretleri kapsamında Duran Sarı adlı çiftçinin domates ve salatalık seralarını gezen Vali Cevdet Can, Gümenek’teki çiftçilerin bir araya gelerek  “Gümenek Tarımsal Kalkınma Kooperatifi” kurmaları nedeniyle tebrik etti ve kurumsallaşmanın başarıyı beraberinde getirdiğini belirtti.  
 
Çiftçiler ise kurumsallaşmaları ile birlikte üretim ve kazançlarının arttığını ifade ettiler.
 
Vali Cevdet Can, domates serası gezisinde karşılaştığı Edanur ve Sedanur adlı iki çocuğu domates güzeli ilan ettiği esprisi yaparak, kendilerine oyuncak hediye etti.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hara'da At Binme KeyfiÖnceki Haber

Hara'da At Binme Keyfi

Acı biber ömrü uzatıyorSonraki Haber

Acı biber ömrü uzatıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar