Şekerbank

TKDK Personel Alımını Neden Açıklamıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TKDK Personel Alımını Neden Açıklamıyor
Tofidass

Daha Önce Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunun 20.04.2016 tarihinde komisyon üyelerine sunum yapan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Abdullah ANTALYALI komisyon üyelerinden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın sorusu üzerine personel alımı ile ilgili açıklama yapmıştı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Abdullah ANTALYALI  komisyona verdiği cevapta , ''Efendim, bildiğiniz gibi- 39 ilimiz için yaklaşık 407 adet yeni personel istihdamı yapacağız. Tabii, biz bununla ilgili olarak Başbakanlıktan sınav iznini aldık, Devlet  Personelin  de  uygun  görüş  vermesini bekliyoruz. Uygun görüş verir vermez, inşallah, sınav ilanına çıkacağız efendim, yeni bir istihdam gerçekleştireceğiz  bu  illerimizde  çalışmak üzere 407  personel.'' dedi.

15 Temmuz Darbe girişiminde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı kamu personeline yönelik çalışma kapsamında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve bağlı kurumlarda toplam 673 kişi hakkında işlem gerçekleştirildi.

Bakanlık yetkilileri tarafından, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı merkez teşkilatında 378 kişinin işine son verildiği, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundaki (TKDK) 204 kişinin sözleşmesinin feshedildiği belirtilmişti.

Bugün itibari ile 204 işten çıkartılma ve 407 yeni personel alım sözü olmasına rağmen yakın zamanda IPARD II' nin açıklanması beklenirken eksik personelle bu iş yükünün altından zorlanması beklenen kurumun neden iş alımın duyurusuna çıkmaması kamuoyu tarafından merakla beklenmekte.

Artık her ilde destek vermeye çıkan kurumun aynı personelle 39 ili yönetirken şimdi 81 ilde aynı personelle nasıl yönetileceği, eğer bu iş yapılabiliyorsa daha önce neden fazla personel çalıştırdığı iş arayan birçok kişiyi düşündürmektedir.

2016 Mayıs ayında KPSS'ye giren birçok kişi umutla kurumun bir an önce 611 personel alım duyurusunu beklemekte.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım Sektöründe FETÖ/PDY Soruşturmasında 34 Uzaklaştırma 1 İşten Çıkarma YaşandıÖnceki Haber

Tarım Sektöründe FETÖ/PDY Soruşturmasınd...

Saimbeyli Yeniden Üzüm Diyarı OluyorSonraki Haber

Saimbeyli Yeniden Üzüm Diyarı Oluyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar