Şekerbank

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İle Boya Bitkileri Çalıştayı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İle Boya Bitkileri Çalıştayı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tunç: - "Dünyanın sayılı tıbbi ve aromatik bitki üreten ve ihraç eden ülkelerinden biri olacağız" - Bitkisel Üretim Genel Müdürü Gümüş: - "2015 yılında iyi tarım uygulamaları kapsamında tıbbi ve aromatik bitki yetiştiren çiftçilerimize, dekara 100 lira destekleme ödemesi yapılacak"
Tofidass

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Türkiye 'nin, dünyanın sayılı tıbbi ve aromatik bitki üreten ve ihraç eden ülkelerinden biri olacağını söyledi.

Tunç, Denizli'de düzenlenen "Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İle Boya Bitkileri Çalıştayı"nın açılışında yaptığı konuşmada, piyasada kullanılan tıbbi bitkilerin ithal olduğu görüşünün aksine Türkiye'nin aslında tıbbi bitki ihracatçısı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin yılda 170 milyon dolarlık tıbbi aromatik ve boya bitkileri ihraç ettiğini ifade eden Tunç, "Bunun üçte biri kadar da ithal ediyoruz. Dolayısıyla biz mutlak bir ihracatçı ülkeyiz. Bu konuda da en büyük üretimi Denizli yapıyor. Kekikiğin yüzde 90'a yakını Denizli'de üretiliyor. Bu çok memnuniyet verici bir şey" diye konuştu.

Çalıştayın çok faydalı olacağına inandığını dile getiren Tunç, şunları kaydetti:

"Tıbbi bitkilerin ülkemize katacağı katma değeri ne olur' diye görüşmelerimiz oldu. Orman Bakanlığımızın verilerine göre dünyada 107 milyar dolarlık tıbbi ve aromatik bitki pazarı var. Bunun önemli bir kısmını İspanya, İtalya ve İran kullanıyor, biz çok küçüğüz. Bizim bu pazarda çok büyük bir pay sahibi olabilmemiz mümkün.

Lokomotif de Denizli. 25 il daha ilave edildi buna, onlar da bu kervana katılacak. Sonuç itibarıyla biz dünyanın sayılı tıbbi ve aromatik bitki üreten ve ihraç eden ülkelerinden biri olacağız. Bu konuda bakanlığımız ve genel müdürlüğümüz gerekli desteği veriyor. Çiftçilerimizin gayreti ile inşallah çok iyi neticeler alacağımıza inanıyorum."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş de insanoğlunun beslenme, barınma ve giyinme ihtiyacının yanında sağlıklı yaşamak için tarih boyunca tıbbi ve aromatik bitkilerle boya bitkilerinden vazgeçemediğini belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Denizli'de bir otelde gerçekleştirilen çalıştay, yarın sona erecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Maden kamyonlarından bıkan köylüler yol kestiÖnceki Haber

Maden kamyonlarından bıkan köylüler yol...

Fransa’da da 'Yerli Elma Ye' kampanyasıSonraki Haber

Fransa’da da 'Yerli Elma Ye' kampanyası

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar