Şekerbank

Tencerede et değil dert kaynıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve Adayı Ayhan Barut, ekonomik krizin ve artan hayat pahalılığının yurttaşların hayatını zehir ettiğini söyledi.
Tofidass

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve Adayı Ayhan Barut, ekonomik krizin ve artan hayat pahalılığının yurttaşların hayatını zehir ettiğini söyledi. Adana'da bir kasap dükkanına girip et fiyatları ve esnafın halini soran Barut, aldığı acı yanıtların karşısında bu kara tablonun çok kısa zamanda değişeceğini söyledi. Tencerelerde et yerine dert kaynadığını belirten Barut, halkın 2 kilo kıyma alıp yiyemez hale getirildiğine dikkat çekti. Kasap Cengiz Özkahraman ise, "Kıymayı 260-280 liraya, pirzolayı 380 liraya satıyoruz. Daha önce 10 gövde et satıyorduk, şimdi 2 gövdeye düştü. Yüzde 80 işlerimizde düşüş var. Vatandaş alamıyor" dedi.
"PAHALI OLDUĞU İÇİN ALAN YOK"
Seçim çalışmaları kapsamında Adana'nın Sarıçam ilçesinde esnaf ve yurttaşlarla buluşan CHP Adana Milletvekili ve Adayı Ayhan Barut, kasap Cengiz Özkahraman'ın dükkanına girip işleri ve halini hatırını sordu. CHP'li Barut'a dert yanan esnaf Özkahraman, "Bu vatandaş ne yiyecek, bu durumun değişmesi lazım. Değişmezse bittik, ekmeğe muhtaç oluruz. Kıymayı 260-280 liraya, pirzolayı 380 liraya satıyoruz. Daha önce 10 gövde et satıyorduk, şimdi 2 gövdeye düştü. Yüzde 80 işlerimizde düşüş var. Vatandaş alamıyor. Allah'a şükür kira derdim yok, kira olsa tam bittik. Kirada olan ne yapacak? Vatandaş pahalı olduğu için alamıyor. Asgari ücretle çalışan birisi 2 kilo kıyma alıp yiyemedikten sonra ne anlamı kaldı? Bakın 2 kilo kıyma 560 lira tutuyor. Çalışanımız yok, zorla kendimizi idare ediyoruz. Faturaları ve vergileri söylemiyorum zaten" diye konuştu.  
"BU TABLO DEĞİŞECEK"
Et alamayan yurttaşların dramına ve kasap esnafının sorunlarına dikkat çekerek ekonomik krize AKP'nin neden olduğunu belirten Ayhan Barut ise, "Ekonomik kriz ve artan hayat pahalılığı herkesin yaşamını adeta zehir etti. İnsanlarımız mutfaktaki tenceresinde et yerine dert kaynatıyor. Bu kara tablo çok kısa zamanda değişecek. Bu dönem gidecekler ve AKP iktidarı gidince tüm dertler bitecek. Yurttaşın ve esnafın rahat bir nefes alması için çabamız sürecek. Huzur dolu günlere az kaldı, geliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
5,5 Milyar Liralık Destekleme Ödemesi Bugün Hesaplara AktarıldıÖnceki Haber

5,5 Milyar Liralık Destekleme Ödemesi Bu...

Kuru meyve sektörü hedef pazarlara ihracatını yüzde 15 artırdıSonraki Haber

Kuru meyve sektörü hedef pazarlara ihrac...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar