Şekerbank

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin hayvancılığa desteği sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin hayvancılığa desteği sürüyor

2014 yılından bu yana tarım ve hayvancılık alanında örnek olacak projelere imza atan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bu alandaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye'nin alanında en büyük projesi olma özelliğine sahip Mera Islah Projesi kapsamında Karamurat ve Sarnıç Mahallelerinde gübre ve tohum dağıtımı töreni yapıldı.

Ulaş Yurdakul: "Proje Tekirdağ'ın Ekonomisine Katkı Sunacaktır"

Malkara ilçesinde gerçekleşen törenin açılış konuşmasını Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul gerçekleştirdi. Ulaş Yurdakul konuşmasında "Hem dünyanın hem de ülkemizin zor zamanlardan geçtiği günlerdeyiz. Yaşadığımız en büyük sıkıntılardan biri de ekonomik sıkıntılar. Ekonomik sıkıntıları yenmemizin tek yolu da üretimi arttırmaktan geçiyor. Bugün hem Namık Kemal Üniversitesi hem de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile Karamurat ve Sarnıç mahallelerinin meralarında yeni bir uygulama yapacağız. Üreticimiz,  daha önce yüzde 16 oranında kaba yem ihtiyacını karşılayabilirken bu projemiz sonucunda, kaba yem ihtiyaçlarının yüzde 60'ını bu meradan karşılayacaklar. Ben bu projenin hem Malkara, hem Tekirdağ, hem de Türkiye'nin ekonomisine katkıda bulunacağını düşünüyorum. Başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere bu projede emeği geçen Namık Kemal Üniversitesi, Malkara Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Ulaş Yurdakul'un ardından konuşma yapan Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan Şen ise üniversitelerin yerel yönetimler ile işbirliğinin önemli olduğunu belirterek, Mera Islah Projesinin meyvelerini önümüzdeki yıllarda alacaklarını söyledi.

Başkan Albayrak: "Projemiz Vatandaşlarımıza Hayırlı Olsun"

Törende konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise; "Öncelikle İzmir'de meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Tekirdağ, Türkiye'deki büyükşehirler içinde arazinin büyük çoğunluğunu tarımda kullanan tek büyükşehir. Şehrimizin bu tarımsal potansiyelini çok iyi değerlendirmek zorundayız. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana toplam 325 bin dönüm meranın 108 bin dönümünü ıslah ettik. Bu çalışmalar sonucu elde ettiğimiz 32 bin ton kaba yemi de üreticilerimize dağıttık. Namık Kemal Üniversitesi'nin desteği ile de proje yeni bir ivme kazanmış oldu. Mera Islah Projesinin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Gübre ve Tohum Dağıtım törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, NKÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan Şen, Karamurat Mahalle Muhtarı Ahmet Ergene, Sarnıç Mahalle Muhtarı Kamuran Ünal, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tohum Ve Gübre İhtiyacını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Karşılıyor

Malkara ilçesine bağlı Sarnıç ve Karamurat mahallelerinde uygulanmak üzere Malkara Belediyesi tarafından Namık Kemal Üniversitesi'ne hazırlatılan Mera Islah Projesi kapsamında 2020 yılı için ön görülen tohum ve gübre ihtiyacı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Proje kapsamında; bitki vejetasyonunu, toprak ve diğer kaynakların kullanılmasını ve geliştirilmesini sağlayarak meradaki ot verimini ve üretimini arttırmak için; çok yıllık çim, İtalyan çimi, yonca ve kompoze gübre (20:20:0) alımı gerçekleştirilerek Malkara Belediyesine teslim edildi.

108 Bin Dekar Meranın Islahı Yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, vasıf kaybedip yeterli düzeyde verim alınamayan meraların ot verimlerini arttırmak amacıyla 2015 yılında başlatılan Mera Islah projesi ile toplamda, 108 bin dekar meranın ıslahı yapıldı. Yapılan iyileştirme ile ot verimi 50 kilograma kadar düşen alanlarda verim 4 kat artırılarak 200 kilogram seviyesine çıkarıldı. Böylece ekonomik anlamda hayvancılık yapmak isteyen işletmeler, kaliteli kaba yem ihtiyaçlarının önemli kısmını çayır ve meralardan karşılamış oldu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gürer: “Bakan, üretici can çekişirken bile pembe tablo çiziyor”Önceki Haber

Gürer: “Bakan, üretici can çekişirken bi...

TARIM 4.0 platformu basın bildirisiSonraki Haber

TARIM 4.0 platformu basın bildirisi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar