Şekerbank

Teff tohumu nedir, faydaları nelerdir? Teff tohumu nasıl kullanılır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Teff tohumu nedir, faydaları nelerdir? Teff tohumu nasıl kullanılır?
Tofidass

Teff tohumu çayı fiyatları, yorumları araştırılıyor. Teff tohumu nedir, faydaları nelerdir? Teff tohumu bilinen bir tahıl çeşididir. Dünya üzerinde birçok kişi tarafından kullanılan teff bitkisi aynı zamanda taf ve khakshir isimleriyle de bilinen bir tahıldır. Kuzey Etiyopya'da yetişen bu bitki aynı zamanda birçok ülkede de üretilmektedir. 3 farklı renk çeşidinden oluşmaktadır. Beyaz renginin tadı kestaneye benzemektedir. Kırmızı renkli olanı içerisinde bolca demir barındırmaktadır. Kahverengi renkli olan ise fındık tadını andırmaktadır. Yüksek besin değerleri ile oldukça faydalı bir tahıldır. Kilo vermek konusunda ve kişiye enerji vermek konusunda olduğu gibi sayısız etkileri vardır. Bütün diğer glutensiz tahılların yanında teff, besleyici değeri açısından en etkileyici olan tahıllardan biri. Kalsiyum oranı ile ilk sırada olan teff, ayrıca yüksek demir ve protein oranı ve 8 esansiyel aminoasit içeriği ile de dikkat çekiyor. Buğdaydan daha fazla protein, ve kalsiyum, tiamin ve demir içerir. İçerisinde bulunan demir vücudumuz tarafından kolay emilir. İçerisinde yüksek oranda lif bulunur bu sebeple kan şekerini düzenler. Diyabet hastaları için çok yararlı bir besindir.

TEFF TOHUMU NEDİR?

Teff tohumu bilinen bir tahıl çeşididir. Dünya üzerinde birçok kişi tarafından kullanılan teff bitkisi aynı zamanda taf ve khakshir isimleriyle de bilinen bir tahıldır. Kuzey Etiyopya'da yetişen bu bitki aynı zamanda birçok ülkede de üretilmektedir. 3 farklı renk çeşidinden oluşmaktadır. Beyaz renginin tadı kestaneye benzemektedir. Kırmızı renkli olanı içerisinde bolca demir barındırmaktadır. Kahverengi renkli olan ise fındık tadını andırmaktadır. Yüksek besin değerleri ile oldukça faydalı bir tahıldır. Kilo vermek konusunda ve kişiye enerji vermek konusunda olduğu gibi sayısız etkileri vardır.

TEFF NASIL TÜKETİLİR?

Teff tohumunun tek dezavantajı, kinoa gibi aynı şekilde ayırmak yerine pişirildiği zaman birbirine yapışmasıdır. Bu yüzden çorbalar için kıvam verici olarak kullanılabilir, bu da çok dolgun zengin bir doku verir. Teff tahılından ekmek veya salata yapabilirsiniz. Kinoa tariflerini teff tohumu için de uygulayabilirsiniz.

TEFF TOHUMUNUN FAYDALARI

Bütün diğer glutensiz tahılların yanında teff, besleyici değeri açısından en etkileyici olan tahıllardan biri. Kalsiyum oranı ile ilk sırada olan teff, ayrıca yüksek demir ve protein oranı ve 8 esansiyel aminoasit içeriği ile de dikkat çekiyor.

1) Buğdaydan daha fazla protein, ve kalsiyum, tiamin ve demir içerir. İçerisinde bulunan demir vücudumuz tarafından kolay emilir.

2) İçerisinde yüksek oranda lif bulunur bu sebeple kan şekerini düzenler. Diyabet hastaları için çok yararlı bir besindir.

3) Enerji arttırıcı özelliği vardır. Yani yorgunluktan tükenmişlere ve sporculara birebirdir.

4) Glutensiz yaşam tarzını benimsiyenler için birebirdir. Çünkü un yerine kullanılabir mutfakta bu tahılla hazırlayabileceğiniz çok yemek var.

5) Alerjiye neden olma riski azdır.

6) Sindirimi çok kolay bir besindir.

7) Kilo kontrolünde size destek olur.

8) Kolon kanseriyle savaşmada etkilidir.

TEFF ÇAYI NEDİR?

1 fincan pişmiş Teff, 387 mg kalsiyum içeriği ile günlük gerekli kalsiyum alım miktarının %40’ını karşılıyor. Teff, kan şekerini düzenlemede çok başarılı bir tahıl, %20-40 oranında içerdiği kompleks karbonhidrat içeriği ve düşük glisemik indeksi ile diyabetik bireylerin tüketebilmesi için elverişli bir karbonhidrat kaynağı.

Teff’in küçücük taneleri aslında posa içeriği ile birçok tahıla meydan okuyabilir. 100 gramında 8 gram posa bulunan teff, bağırsak hareketlerini düzenleyerek sindirim sisteminizin daha rahat ve sağlıklı işlemesini sağlıyor.

Tansiyon ve kalp hastalığı olan bireylerin en çok endişelendiği sodyum içeriği, teff’te hiç dert edilecek bir durum değil. İşlenmemiş teff, düşük sodyum içeriği ile tansiyon hastalarının da tüketebileceği ideal bir tahıl.

Vejetaryenler, et- süt gibi besinleri tüketmedikleri için genellikle protein alımı konusunda eksiklik yaşarlar. Proteinin eksik alımı ise kısa vadede kas kayıplarına, uzun vadede ise ciddi sağlık problemlerine yol açar. Ancak 100 gramında 13 gram protein içeriği ile teff, sadece vejetaryenler değil tüm bireyler için proteinden zengin bir kaynaktır.araları ve aday şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Süt Üreticilerinin Zam İsyanıÖnceki Haber

Süt Üreticilerinin Zam İsyanı

Nohut, Kuru Fasulye, Pirinç Ve Buğdayda İthalat Katlanarak ArttıSonraki Haber

Nohut, Kuru Fasulye, Pirinç Ve Buğdayda...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar