Şekerbank

Tarsus-Çavuşlu Gölet’ine Yavru Sazan Balığı Bırakıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarsus-Çavuşlu Gölet’ine Yavru Sazan Balığı Bırakıldı
Tarsus-Çavuşlu Gölet’ine Yavru Sazan Balığı Bırakıldı
Tofidass

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen 2015 yılı Balıklandırma Programı kapsamında Mersin İlinde 50.000 adet yavru sazan balığı tahsis edildi. Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Ünitesi tarafından üretilerek Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlilerine teslim edilen yavru Sazan Balıkları Aydıncık İlçesine 15.000 adet Bozyazı İlçesinde 15.000 adet ve Tarsus ilçesinde bulunan Çavuşlu gölet'ine 15.000 adet, olmak üzere Toplamda 45.000 adet yavru Sazan Balıkları Göletlere bırakıldı.

Tarsus Kaymakamı Bekir ATMACA, Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir ÇİFTEPALA, İl Müdür Yardımcısı Mevlit GÖKSU, Tarsus İlçe Müdürü Hayri ERDOĞAN, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü İbrahim ÇINAR, Proje Çalışmalarında Görevli Mühendis Mehmet GÜVEN ve  Çavuşlu Mahalle Muhtarı katılımları ile beraber 15.000 adet yavru aynalı sazan balıkları. usulüne uygun şekilde suya bırakıldı

Balıklandırma çalışmaları ile iç sulardaki mevcut balık stoklarının korunması ve devamlılığının sağlanması, vatandaşların hayvansal protein ihtiyaçlarının su ürünlerinden karşılanmasının hedeflendiği bildirildi.      

Su kaynaklarının kirletilmemesi ve suyun tasarruflu kullanılmasının yanı sıra avcılık faaliyetlerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Tebliğlerle belirlenen yasak, sınırlama ve sorumluluklara titizlikle uyulmasının sulardaki doğal yaşamın devamlılığı için büyük önem arz ettiği, ifade edildi.

Öte yandan gerek su kaynaklarına yeni bırakılan, gerekse suda mevcut diğer yavru balıkların gelişimlerini tamamlamaları ve en az bir kez üreyebilmeleri için avcılık sırasında yakalanan küçük balıklara herhangi bir zarar verilmeden suya iade edilmeleri gerektiği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tohum Takası Şenliği'ne Geri Sayım BaşladıÖnceki Haber

Tohum Takası Şenliği'ne Geri Sayım Başla...

Çiftlik Muhasebe Veri Ağına Dahil Olan Çiftçiler DestekleniyorSonraki Haber

Çiftlik Muhasebe Veri Ağına Dahil Olan Ç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar