Şekerbank

TARSİM’den Manisalı çiftçiye 240 milyonluk hasar ödemesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TARSİM’den Manisalı çiftçiye 240 milyonluk hasar ödemesi
TARSİM Manisalı Çiftçilerle Buluştu
Tofidass

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), ürünleri zarar gören Manisalı çiftçilerle Anemon Otel’de bir araya geldi.

‘TARSİM Çiftçilerle buluşuyor’ projesi kapsamında düzenlenen toplantıya Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Milletvekili Recai Berber, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kemaloğlu, TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, çiftçiler, acenteler ve üretici birliklerinin temsilcileri katıldı. 

Toplantıda ilk olarak TARSİM’in eğitim amaçlı hazırladığı yeni tanıtım filmi çiftçilere izletildi.

Program sunuculuğunu Şoray Uzun’un yaptığı toplantıda konuşan TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, Manisa’daki 240 milyon liralık hasar bedelinin şuana kadar yüzde 80’inin çiftçiye ödendiğini açıkladı.

Manisa Milletvekili Recai Berber, Manisa’nın son 60 yılın en büyük don ve dolu olaylarını yaşadığını hatırlatarak, bu yıl TARSİM’in büyük bir sınav verdiğini söyledi. Berber, sigorta bilinci açısından Manisa çiftçisinin bilinçlendiğini belirterek, “Sigortalılık oranında Manisa çiftçisi birinci. Manisa tarım ihracatında da çok iyi bir yerde. Tarımda en büyük eksiğimiz her sene bir önceki seneden etkilenir. Ya ürün az ekilir fiyat uçar ya da bol olur fiyat düşer. Bunu düzenlememiz lazım. Çiftçimizi güvenli bir üretim ortamına sokmamız lazım. İşi garanti olmalı. Çiftçi mutlaka sigorta yaptırmalıdır” dedi. 

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da tarım sigortasının Manisa için önemli olduğunu belirterek, sigorta yaptırmayan çiftçilerin bilinçlendiğini ifade etti. Devletin ciddi bir desteği olduğunu dile getiren Vali Bektaş, devlet desteğinin çözüm olmadığını belirtip, çiftçiye sigorta yapmaları çağrısında bulundu. 

Bu arada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Başkanı İsmail  Kemaloğlu çiftçilere ödenecek hasarın bedeli olan temsili 240 milyonluk çeki Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’a verdi.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Andırında Çiftçilere Toprak Tahlilinin Önemi AnlatıldıÖnceki Haber

Andırında Çiftçilere Toprak Tahlilinin Ö...

Kazlar lezzet düşkünleri için besiye alındıSonraki Haber

Kazlar lezzet düşkünleri için besiye alı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar