Şekerbank

Tarımsal Yatırımlarda Kadın Kooperatiflerine Pozitif Ayrımcılık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarımsal Yatırımlarda Kadın Kooperatiflerine Pozitif Ayrımcılık
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Emine Sever: "İl Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın vereceği P hibe destekleriyle üretimin her aşamasında kadınlarımızın yanındayız”
Tofidass

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından faaliyette olan kadın kooperatiflerin güçlendirilmesi amacıyla "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Hibe Desteği'' bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Düzenlenen toplantıya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu, Ticaret Odası, KOSGEB temsilcileri,  Kadın kooperatifleri, Kadın Dernek ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilci ve üyeleri ile kadın derneklerinin temsilcileri katıldı.

İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Yücel Tuncer tarafından, Bakanlıkca uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında başta büyük ve küçükbaş hayvancılık tesisleri ve seralar olmak üzere bitkisel ve hayvansal ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, kırsal turizm ve el sanatları yatırımı konularında bilgiler verdi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Emine Sever konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanlığımız Birinci 100 Günlük İcraat Programı kapsamında yer alan "Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılması" amacıyla 30 Ekim 2018 tarihinde Bakanlığımız, Ticaret Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında "Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda Bakanlığımız ve Ticaret İl / İlçe Müdürlükleri ile eşgüdüm içerisinde kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi ve sürdürülebilirliklerinin sağlanmasına yönelik çalışmalarımız başlattık” dedi.

İl Müdürü Dr. Emine Sever, söz konusu Protokolün yerelde uygulanabilirliğini sağlamak ve uygulayıcılara rehberlik etmek amacıyla hazırlanan "Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü Uygulama Esasları" kapsamında Eskişehir genelinde çalışmalara devam edileceğini söyledi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Sever, ülkemizde çalışan her üç kadından birinin tarım sektöründe olduğunu vurgulayarak, “İl Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın vereceği %50 hibe destekleriyle üretimin her aşamasında kadınlarımızın yanındayız” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alternatif Ürün Çerezlik Kabağın Tarla Günü YapıldıÖnceki Haber

Alternatif Ürün Çerezlik Kabağın Tarla G...

Cevizin Ana Vatanında Hasat BaşladıSonraki Haber

Cevizin Ana Vatanında Hasat Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar