Şekerbank

Tarımın Paydaşlarıyla İstişare Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarımın Paydaşlarıyla İstişare Toplantısı Yapıldı
Tofidass

Çankırı Tarımının tüm paydaşlarıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda Ortak Akıl Toplantısı Vali Vahdettin ÖZCAN'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Vahdettin ÖZCAN'ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman ÇAKIR, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Selim Temeltaş, DSİ 52. Şube Müdürü Serkan Kaman, Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, Ticaret Borsası Başkanı Oğuz Ak, İlçe Tarım Müdürleri ve STK Temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman ÇAKIR, "Sizlerle bir araya gelerek gerek Çankırı tarımı ve gerekse ülkemizin tarım ve hayvancılığına katkı sağlayacak görüş ve önerilerinizi alacağız. Buradan sizlerin bize vereceği öneriler ve görüşler ülkemizin tarım politikaları konusunda çok büyük katkılar sağlayacaktır.

Çok değerli katılımcılarımız basın yayın organlarından ve televizyonlarınızdan da takip ettiğiniz gibi Sayın Bakanımız Faruk Çelik Bey Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız olarak atandıktan sonra sektör temsilcileriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, üretici ve çiftçilerimizle kısaca tarımın paydaşlarıyla et, süt, ekmek gibi ve bize yansımayan tohumculuk, fındık, çay, hayvan hastalıkları vb. tarımın tüm konularıyla seri halinde toplantılar yapmaktadır.

Sayın Bakanımızın Başkanlığında bugüne kadar tarımın bütün paydaşları ile Güneydoğu Anadolu, Akdeniz, Marmara ve Karadeniz bölge toplantıları yapılmış, İlimizin de içerisinde yer aldığı İç Anadolu Bölgesi Genişletilmiş Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı 11-12 Mart 2016 tarihinde Konya İlinde gerçekleştirilecektir.

İşte bugün sizlerle tarımın ve hayvancılığın İlimizdeki mevcut durumu sorunları ve çözüm önerilerini birlikte tartışıp, konuşup İlimiz adına Sayın Bakanımıza sizlerden gelen talep ve önerilerinizi aktaracağız. İlimizin tarım ve hayvancılıktaki durumunu, sorunlarını, güçlü ve zayıf yönlerini analiz etmek, tarımsal üretimde sürdürebilir kalite ve standartları sağlayıcı tedbirleri almak, tarımın paydaşları, karar verenleri olarak doğru bilinçlenme ve farkındalık oluşturmak, ilimiz tarım ve hayvancılığını bölgemizde ve Ülkemizde layık olduğu yere taşımaya ışık tutması amacıyla ortak akıl toplantımızı gerçekleştiriyoruz.

Sizlere kısaca Çankırı tarımı hakkında genel bilgiler sunduktan sonra konu başlıklarıyla Bakanlığımızın uyguladığı tarımsal destekleme politikalarına ilişkin karşılaştığınız sorunlar ve varsa çözüm önerilerinizi dinleyerek toplantımızı tamamlayacağız. Herkese söz hakkı vermeye gayret edeceğiz. Ancak konuşulan bir konu veya dile getirilen bir hususu tekraren gündeme getirmezsek çok daha zamanımızı etkin kullanırız. Öncelikle genel bir sunum yapacağım. Şimdiden sabrınıza teşekkür ederim" dedi.

Vali Vahdettin ÖZCAN, "İl Müdürlüğümüzün çalışmalarını biliyorum. Toplantının İlimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TMO Fındık İçin Harekete GeçtiÖnceki Haber

TMO Fındık İçin Harekete Geçti

Yüzde 80 Hibeli 2,22 Milyon TL Değerinde Damızlık Boğa DağıtıldıSonraki Haber

Yüzde 80 Hibeli 2,22 Milyon TL Değerinde...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar