Şekerbank

Tarımdan Kareler Bolu’da Fotoğraf Sevdalıları İle Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarımdan Kareler Bolu’da Fotoğraf Sevdalıları İle Buluştu
Tofidass

​Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği 9. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren fotoğraflar, Esas 14 Burada Alışveriş ve Yaşam Merkezi sahnesinde Bolu halkının beğenisine sunuldu.

Açılışa Belediye Başkan Yardımcısı İhsan AĞCAN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet MURAT, Bolu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail ÜNALAN, Müdür Yardımcıları Fahri TETİK ve Abdulkadir ÖZTÜRK, KTV Şube Müdürü, Şube Müdürleri, kurum personeli, basının değerli temsilcileri ve Bolu'lu fotoğraf severler katıldı.  

Sergi hakkında duygularını İfade eden İl Müdürü İZZET MURAT; "Toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlamaktadır.  9. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasının teması "Milli Tarım" olarak belirlenmiş Tematik kategorinin yanı sıra Genel, Çiftçi, Öğrenci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çalışanları ile DenizBank çalışanları olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleştirilmiştir. Farklı desenlerden oluşan tarım ve insan kareleri yurdumuzun zenginliğinin yanında emeğin mimarlarını da görme açısından önem arz etmektedir. Öyle karelerle karşılaşıyoruz ki farklı duyguları iç içe yaşamamıza vesile oluyor. İnsanlarımız bu fotoğraf sergisini gezdiklerinde bir şekilde kendilerinden bir parça bulacaklardır. Bolu'lu fotoğraf severlerimizi Emeği geçenlere şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyor sergimizi beğeneceğinizi umut ediyorum" dedi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının DenizBank desteğiyle düzenlediği Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasında, tarım, hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, tarım ürünlerinin işlenmesi, çiftçi, üretici, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyeti konu alan fotoğraflar yer aldı.

Temanın "Milli Tarım" olarak belirlendiği yarışmada, 501 kişi 2 bin 326 fotoğraf ile katıldı. Tarım, hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, her türlü tarım hareketliliğinin işlenmesi, üretici, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair fotoğrafların kabul edildiği yarışmada, değerlendirilen toplam 500 fotoğraftan 120'si sergilenmeye layık görüldü.

Genel Kategoride birinciliği;

  1. Ali ACAR "Kışlık"- Kastamonu ve Gökalp BİLİCİ "Kazlar" Konya 2017 ile paylaşırken,
  2. İkinciliği Gürsel Egemen ERGİN "Emek" – Bursa, 2017 ile İrfan ÇİMEN "Sulama" - Bitlis 2017 fotoğraflarıyla aldı.

19-21 Haziran tarihleri arasında gösterimde olacak 9. Tarım ve İnsan Fotoğrafları Bolu Esas 14 Burada Alışveriş ve Yaşam Merkezi sahnesinde yer alacak olup tüm Bolu halkı davetlidir.

Yarışmamızın 10. ayağı da 24 Nisan itibari ile start almış olup 21 Eylül tarihine kadar devam edecektir.  Katılımcılar ayrıntılı bilgi ve başvuru için http://www.tariminsan.com/ sitesinden başvuru ve kayıt yaptırabilirler.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fakıbaba: Göl ve göletlere 5 milyon yavru balık bırakacağızÖnceki Haber

Fakıbaba: Göl ve göletlere 5 milyon yavr...

Giresun’da Tarımsal Üretime 227 Milyon 372 Bin Lira Destek VerildiSonraki Haber

Giresun’da Tarımsal Üretime 227 Milyon...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar