Şekerbank

Tarımdan 4,2 milyarlık hasıla

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarımdan 4,2 milyarlık hasıla
Ankaralı çiftçiler, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde Polatlı’da buluştu. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, 2014 yılında Ankara’da 4 milyar 200 milyon TL’lik tarım hasılatı yapıldığını kaydetti.
Tofidass

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, Polatlı’da kadın çiftçilerin de bulunduğu bini aşkın çiftçinin katılımıyla kutlandı. Polatlı’daki çeşitli kurum ve kuruluşların işbirliğiyle gerçekleştirilen programda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya da hazır bulundu. Tarımın, sosyal bir olgu olmaktan çıkarak stratejik bir sektör haline geldiğini belirten Temel şunları Ankara’nın da tarımın başkenti olma yolunda önemli adımlar attığnı söyledi. Temel, 2014 yılı verilerine göre Ankara’da 4 milyar 200 milyon TL civarında tarım hasılatı yapıldığını hatırlatarak şu bilgileri verdi:

VAZGEÇİLEMEYECEK TEK SEKTÖR

“Tarımın en önemli aktörleri çiftçilerdir ve tarım dünyada vazgeçilemeyecek tek sektördür. Gerek Bakanlık, gerekse il ve ilçe müdürlükleri olarak çiftçilerimize her zaman destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. İl ve ilçe müdürlükleri olarak sizlerin her zaman hizmetinde ve emrindeyiz. Sizlerin ürettikleri ürünlerin hem kaliteli, hem verimli olması hem de bu ürünlere katma değer katılarak tüketicilere ulaştırılması ve sizlerin refah seviyesinin yükseltilmesi bizim en önemli hedefimizdir.”

TARIMIN BAŞKENTİ OLMA YOLUNDA

Siyasi ve bürokrasi kenti olarak bilinen Ankara tarımın da başkenti olma yolunda hızla ilerliyor. Bunun en önemli göstergesi 2014 yılı verilerine göre Ankara’da gerçekleştirilen 4 milyar 200 milyon TL’yi aşan tarımsal hasıladır. Bu başarıda pay sahibi olan Ankaralı ve Polatlılı çiftçilere teşekkür ediyorum. Tarıma verilen desteklerle Türkiye tarımda dünyada 7., Avrupa’da ise 1’inci sıraya geldi. 2014 yılında Başkent çiftçisine 37.5 milyon TL hayvancılık, 137 milyon TL bitkisel üretim olmak üzere 176.5 milyon TL destekleme yapıldı. 2015 yılında ise şimdiye kadar yapılan ödeme miktarı ise yaklaşık 75 milyon TL.”

YAĞMURLAR YÜZ GÜLDÜRDÜ

Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu da Polatlılı çiftçiler olarak son üç yılda yaşanan kuraklık sebebiyle sıkıntılar yaşadıklarını, bu yıl yağan yağmurların çiftçinin yüzünü güldürdüğünü ve umutlarını artırdığını söyledi. Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Polatlı’nın 20 milyon insanın soğan, iki milyon insanın buğday ve un, iki milyon insanın şeker, 300 bin kişinin beyaz et, üç milyon insanın da kırmızı et ihtiyacını ürettiğini anlatan Köseoğlu, 25 bin kişiye de sürekli iş ve istihdam sağladığını belirtti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçi, Nar Hastalıkları Ve Zararlıları Konusunda BilgilendirildiÖnceki Haber

Çiftçi, Nar Hastalıkları Ve Zararlıları...

Çiftçiye Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi Eğitimi VerildiSonraki Haber

Çiftçiye Bitki Koruma Ürünleri Uygulama...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar