Şekerbank

Tarımda sorunlar derinleşiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, ülke tarımının çöküş içinde olduğunu belirterek sorunlara acil çözüm bulunmasını istedi. Meclis'te tarımın, çiftçinin ve atanamayan Ziraat Fakültesi mezunlarının sorunlarına çare bulunmasını talep eden Barut, "Artık daha fazla vakit kaybetmeden tarımda yaşanan sorunlara çare bulunmasını istiyoruz!" dedi.
MECLİS'TE KONUŞTU
Tarımsal Öğretimin 176'ncı Yıldönümünü dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan Ayhan Barut, tarımın, sektörün, çiftçinin ve ziraat mühendislerinin sorunlarına dikkat çekerek, "Ne yazık ki 10 Ocak Tarımsal Öğretiminin 176'ncı yıldönümünü içimiz buruk şekilde kutladık. Çünkü tarımda yaşanan sorunlar dağları aştı, ziraat mühendisi meslektaşlarımızın, atanamayan gençlerimizin ve camiamızın sorunları giderek daha da büyüyor" diye konuştu.
SORUNLARI SIRALADI, ÇÖZÜM İSTEDİ
Tarım olmadan yaşamın sürdürülemeyeceğine dikkat çeken Ayhan Barut, iktidarı göreve çağırarak, şunları kaydetti:
"Tüm dünyada salgın dönemi gösterdi ki, güvenli gıda olmazsa sağlıklı bir yaşam mümkün değil. Ancak ne hikmetse tarımda sorunlar ziraat mühendisinden çiftçisine, tarım sektöründe faaliyet gösteren esnafından sanayicisine herkes için daha da derinleşti. Yanlış planlama ve politikalar nedeniyle Ziraat Fakültelerinden mezun olan gençlerimiz kamuya atanamıyor. Ülkemizin yarınları, tarımımızın geleceği olan genç kardeşlerimiz işsizlik batağında boğuluyor. Bilimsel, nitelikli ve kaliteli tarımsal eğitime gereken kaynak aktarılmıyor. Akademi camiamız adeta kaderine terk edilirken, tarımsal kuruluşlarımız giderek etkisizleştiriliyor. Ziraat Fakültesi'ni bitiren mühendislerimiz sınav zorunluluğu gibi akıl almaz bir dayatmayla karşılaşıyor. Tarım topraklarımız ranta açılırken, ne yazık ki kaybediliyor ve çiftçimiz de üretimden kopartılıyor. Artık daha fazla vakit kaybetmeden tarımda yaşanan sorunlara çare bulunmasını istiyoruz!"

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde Organik Eğitim BaşlıyorÖnceki Haber

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde Organi...

Tavuk Eti Üretimi Yüzde 16,1 ArttıSonraki Haber

Tavuk Eti Üretimi Yüzde 16,1 Arttı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar