Şekerbank

Tarımda atama bekleyenlerin hayali çalındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarımda atama bekleyenlerin hayali çalındı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, tarımda 23 aydır atama bekleyen gençlerin hayalleriyle oynandığını belirterek atama için açıklanan sayıların revize edilmesini ve yanlıştan dönülmesini istedi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın atama için 5064 kişilik kadro açtığını, bunun içinde ziraat, gıda, orman ve su ürünleri mühendislerine sadece 1147 kontenjan ayrıldığını belirten Barut, "Bakanlığın açıkladığı atama sayısı oldukça yetersiz, ihtiyacı karşılamaktan uzaktır. Derhal bu yanlıştan dönülmeli, bu karar değiştirilmeli ve tarımda her branşta yeterli sayıda atama yapılmalıdır. Ziraat, gıda, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi, orman mühendisleri, veteriner hekim, tekniker ve teknisyenlerin talebi karşılanmalıdır" dedi.
"140 BİN ZİRAAT MÜHENDİSİ BEKLİYOR"
Stratejik bir sektör olan tarımda AKP'nin yanlış politikaları nedeniyle çiftçisinden sektörün tüm paydaşlarına herkesin büyük sorunlarla boğuştuğunu aktaran Ayhan Barut, şöyle devam etti:
"Tarımda yanlış ve plansız eğitim ve yüksek öğrenim politikaları nedeniyle karşılaşılan sorunlar da can yakıyor. 'Oldu bittiyle' açılan çok sayıda Ziraat Fakültesinden her yıl yaklaşık 5 bin ziraat mühendisi mezun oluyor. Toplam mezun sayısı 140 bini aştı. Devlet memuru olmak isteyenlerin girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı'na başvuran Ziraat Mühendislerinin sayısı 40 bini geçiyor. Bununla birlikte kamu sektöründe meslektaşlarımıza yönelik uzun yıllardır yeterli istihdam olanakları yaratılmıyor. Tarım, gıda, orman ve su politikalarına yön veren Tarım ve Orman Bakanlığı, asli görevlerini kadrolu personel yerine esnek koşullarda çalıştırılan sözleşmeli personelle yürütmeye çalışıyor."  
"SÖZÜNÜZÜ TUTUN, YETERLİ ATAMA YAPIN"
Geçmiş dönem Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın '10 bin 551 personel alacağız' şeklindeki açıklamasını hatırlatan, görevden alınan Bakan Bekir Pakdemirli'nin de bu sözü yerine getirmediğine dikkat çeken Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Şimdi açıklanan yetersiz kadro sayılarıyla 23 ayı aşkın süredir atama bekleyen binlerce ziraat, gıda, orman, balıkçılık teknolojisi, su ürünleri mühendisleri ile veteriner hekim, tekniker ve teknisyenin duygularıyla oynandı, gelecek hayalleri çalındı. Ülkemizi derin bir ekonomik ve siyasi krize sokan politikaların sahipleri, yanlışta ısrar ederek çok stratejik bir sektör olan tarımı da bitirdi. Tarımın en önemli paydaşları olan binlerce ziraat, gıda, su ürünleri mühendisi, veteriner hekim, tekniker ve teknisyen, hala kamuda verilecek görevi beklemektedir. Verilen atama sözleri niye tutulmuyor? Yanlıştan dönmek ve hatayı kabul etmek bir erdemdir. Ülke tarımımız ve geleceğimiz için Bakan Vahit Kirişçi'yi yanlışta ısrar etmemeye, ülke tarımını ayağa kaldırmaya çağırıyoruz. Bugünlerde açıklanan 5064 kişilik atama kadrosu yetersiz. Bunun için de gıda, ziraat, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi ve orman mühendisi kontenjanı sadece 1147 olmamalıydı. Bu karar değiştirilmeli ve yeterli sayıda atama yapılmalıdır. Ziraat, gıda, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi, orman mühendisleri, veteriner hekim, tekniker ve teknisyenlerin sesini duyun."

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şeker kotaları belli olduÖnceki Haber

Şeker kotaları belli oldu

Şeker fabrikalarına inceleme başatıldıSonraki Haber

Şeker fabrikalarına inceleme başatıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar