Şekerbank

Tarım Kredi Kooperatiflerinden üreticilere tohum desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Kredi Kooperatiflerinden üreticilere tohum desteği

Ülke tarımının önde gelen kuruluşlarından Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, üretimin desteklenmesi ve üreticilerin girdi tedariğinin sağlanması amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde başlatılan projeler ve yerel idarelerle yapılan iş birlikleri kapsamında Samsun, Sivas ve Gaziantep’te çiftçilere tohum dağıtımı yapıldı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, ülkemizde tarımsal üretimin artırılması, kırsal kalkınmanın desteklenmesi ve gıda arzının uygun fiyatlarla karşılanması amacıyla yaptığı çalışmalara devam ediyor. Üretim öncesi çiftçilerin girdi teminini sağlayan ve hasat sonrası da ürün değerlendirme çalışmalarıyla üreticilere destek olan Tarım Kredi Kooperatifleri, bu anlamda kamu kurumları ve yerel idarelerle de iş birlikleri yapıyor.

Gaziantep’te tohumluk buğday ve arpa dağıtımı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Birliği arasında yapılan protokol ile tedariki yapılan 2 bin ton tohumluk buğday ve arpa dağıtımına Oğuzeli İlçesinde bulunan Tarım ve Gastronomi Okulunda başlandı.

Dağıtım törenlerine Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Gaziantep İl Tarım Müdürü Mehmet Karayılan, Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Birliği Müdürü Mustafa Aslan, Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Müdür Yardımcıları Hasan Şentürk ve Mustafa Taşkın, Protokol Üyeleri, Muhtarlar ve Yöre çiftçilerinin de katılımları ile gerçekleştirildi.

Başkan Fatma Şahin, “Verilecek eğitim ve desteklerden çiftçilerin Çiftçi Kart mobil uygulaması sayesinde haberdar olmaları ve başvuru yapmaları sağlanacak. Tarımsal destekler de bu uygulama üzerinden yapılarak başta Tarım Kredi Kooperatifleri olmak üzere zirai ilaç ve alet bayilerinde indirimler elde edilecek. Ayrıca anlaşmalı yerel marketlerde ve kooperatif bünyesindeki alışveriş merkezlerinde indirimler olacak. Bunun yanı sıra belediye personellerinin indirimlerinden faydalandığı işletmelerden Çiftçi Kart sahipleri de yararlanabilecek.” dedi.

Şahinbey’de 70 bin ton sertifikalı tohum

Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi tarafından ilçedeki çiftçilere Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla 6 ay içerisinde fide, gübre ve 69 bin 440 tonluk sertifikalı tohum dağıtımı yapıldı. Dağıtım töreninde konuşan Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Müdürü Mustafa Aslan, Şahinbey Belediyesi’nin vermiş olduğu desteklerin geleneksel hale geldiğine dikkati çekerek “Tarım Kredi Kooperatifleri olarak tarımsal üretimin her aşamasında çiftçilerin yanında yer alıyoruz. Şahinbey Belediyesiyle de uzunca zamandır iş birliği yapıyoruz. Bu iş birliğinin yöre çiftçisine hayırlı olmasını diliyorum. Çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek.” dedi

Samsun’da 3 bin 187 çiftçiye yem bitkisi tohumu

Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca, hazırlanan Yem Bitkileri Ekiliş Alanlarını Artırma, Üretimi Çeşitlendirme ve Geliştirilmesi Projesi ile yem bitkisi tohum dağıtımı töreni düzenlendi.

Vezirköprü Tarım Kredi Kooperatifi Bahçesi'nde düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ali Korkmaz, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürü Yasin Cebeci ve çiftçiler katıldı.

Proje kapsamında ilkbaharda 54 ton dağıtım yapılırken, bu rakam sonbahar döneminde 79 tona çıkarıldı. Destekten Alaçam, Asarcık, Atakum, Bafra, Canik, Çarşamba, Havza, İlkadım, Kavak, Ladik, 19 Mayıs, Salıpazarı, Tekkeköy, Terme, Vezirköprü ve Yakakent’te üretim yapan 3 bin 187 çiftçi yararlandı.

Sivas’ta yüzde 50 hibe destekli tohum dağıtıldı

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında yüzde 50 Bakanlık hibe destekli olarak hazırlanan arpa, buğday tohum dağıtım töreni düzenlendi.

Dağıtım törenine Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, Tarım Kredi Kooperatifleri Sivas Bölge Müdürü Levent Uslu, Bölge Müdür Yardımcısı Şemis Kalem, il protokolü ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Sivas Bölge Birliğince üretilen 500 ton arpa tohumluğu ve tedarik edilen 653 ton buğday tohumlukları düzenlenen törenin ardından birim Kooperatiflerce çiftçilere dağıtılmak üzere sevk edildi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akhisarlı çiftçilere 70 ton buğday tohum desteğiÖnceki Haber

Akhisarlı çiftçilere 70 ton buğday tohum...

Teksüt, Bulgaristan ve Bosna Hersek’e ihracata başladıSonraki Haber

Teksüt, Bulgaristan ve Bosna Hersek’e ih...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar