Şekerbank

Tarım Kredi Kooperatifi Suçlamalara Cevap Verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Kredi Kooperatifi Suçlamalara Cevap Verdi
Tofidass

Tarım Kredi Kooperatifi bugün bir internet sitesinde yer alan suçlamalara karşı yazılı açıklama yaptı.

Kurumdan yapılan açıklamada; Kamu Medya adlı internet sitesinde 12 Eylül 2017 tarihinde yayınlanan Tarım Bakanlığı’na Ait TKK/Bereket Sigorta Şirketi Aile Şirketi mi? başlıklı haberle ilgili Tarım Kredi Kooperatiflerince yapılan basın açıklaması aşağıdadır.

Öncelikle söz konusu haberin ilgili internet sitesinden yayınlanmasına müteakip site yetkilileri ile irtibata geçilmeye çalışılmış olup herhangi bir kişiye ulaşılamamıştır. Site incelendiğinde de görüleceği üzere belirli bir maksat ile kurulduğu anlaşılmaktadır.

TMSF’ye devredilen sigorta şirketlerinden Işık Sigorta A.Ş ile Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından satın alınmış olup bedeli TMSF’ye bağlı Birleşik Fon Bankası’na yapılmıştır. Hissedarlara herhangi bir ödeme yapılmamıştır.

Bu şirketlerimizde FETÖ kapsamında TMSF bünyesindeyken 53, Tarım Kredi Kooperatifleri bünyesine katıldıktan sonra ise 15 kişinin işine son verilmiştir. Şirketlerimize ihtiyaç olan personel de işe uygunlukları idareciler tarafından gözetilerek alınmıştır.

Haberdeki iddiaların Fetö kapsamında işine son verilen kimselerce karalama maksadıyla dile getirildiği açıktır. Karalama kampanyaları bu kişilerin daha önce de başvurduğu bilinmekte ve söz konusu kişiler hakkında davalar devam etmektedir. Öncelikle söz konusu haberin karalama maksatlı olduğu haberin kaynağına ulaşılamadığı ve açık bir kaynak belirtilmemesinde de görülecektir.

Şirketimiz, kuruluş ve faaliyet izni olmak üzere en başından itibaren Hazine Müsteşarlığı, MASAK, SPK ve Maliye Bakanlığı gibi kamu kuruluşlarının denetim ve gözetiminde faaliyet göstermektedir. Söz konusu Kurumlar tarafından şirketlerimize herhangi bir ceza-i müeyyide uygulanmamıştır.

Ayrıca basın etiği gereği ciddi kişisel ve kurumsal isnatların haber konusu yapılırken, ilgili kişiler ve kurumlardan söz konusu isnatlarla ilgili irtibata geçilerek doğrulatma yoluna gidilmesi gerekirken bunun aksinin yapılması büyük bir haksızlıktır.

Sonuç olarak bahse konu haber hiçbir dayanağı olmayan karalama maksatlı hayal ürünü iftiralardan ibarettir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Fakıbaba'dan Fındık Üreticilerine MüjdeÖnceki Haber

Bakan Fakıbaba'dan Fındık Üreticilerine...

Tarım Kredi’den Faizsiz Portföy Yönetiminde Önemli AdımSonraki Haber

Tarım Kredi’den Faizsiz Portföy Yönetimi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar